Προσλήψεις-ρουσφέτια στον ΟΑΕΔ με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης

Παλαιάς κοπής... φάμπρικα ρουσφετολογικών προσλήψεων!

Must Read

Προσλήψεις από το παράθυρο στον ΟΑΕΔ, και μάλιστα με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, προωθεί ο Κωστής Χατζηδάκης.

Με ρύθμιση που κατέθεσε στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να προσλαμβάνει εργασιακούς συμβούλους κατά παρέκκλιση των διατάξεων, οι οποίοι, αφού βοηθήσουν τους ανέργους να βρουν δουλειά, θα μείνουν αυτοί άνεργοι με τη σειρά τους.

Το υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει ότι τον έλεγχο νομιμότητας της διαδικασίας θα διενεργήσει το ΑΣΕΠ, άποψη που δεν συμμερίζονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ. Αντιθέτως, κάνουν λόγο για άλλη μια παλαιάς κοπής φάμπρικα ρουσφετολογικών προσλήψεων.

Εξάλλου, τα προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι εργασιακοί σύμβουλοι δεν θα καθοριστούν από τη διοίκηση του οργανισμού αλλά από τον ίδιο τον υπουργό!

Αναλυτικά, η τροπολογία προβλέπει ότι ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δύναται, για τις ανάγκες εφαρμογής της δράσης σχετικά με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, να συνάπτει ατομικές συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για πρόσληψη νέων εργασιακών συμβούλων, κατηγορίας πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ειδικής ή γενικής διάταξης και μόνο μέχρι την ολοκλήρωση της δράσης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων διενεργείται από τριμελή τουλάχιστον επιτροπή, η οποία συγκροτείται με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΕΔ. Η επιτροπή συντάσσει προσωρινούς πίνακες κατάταξης, απορριπτέων και προσληπτέων, τους οποίους δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και αποστέλλει στο ΑΣΕΠ, το οποίο διενεργεί τον έλεγχο νομιμότητας, καθώς και τον κατ’ ένσταση έλεγχο των πινάκων.

Ως προς τις συμβάσεις απαγορεύεται η μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου και το κόστος σύναψης των συμβάσεων αυτών βαρύνει τον ΟΑΕΔ και εκκαθαρίζεται σε βάρος των πιστώσεων που θα χορηγηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This