Πετρέλαιο θέρμανσης: Με αυξήσεις-φωτιά ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου η διάθεσή του

Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών ζητά από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα!

Must Read

Δύσκολος χειμώνας έρχεται για τα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς οι αυξήσεις σε καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης θα δυσκολέψουν τις συνθήκες μέσα στο κρύο, αφού οι Έλληνες θα υποστούν τεράστια επιβάρυνση και οι οικονομικές υποχρεώσεις δεν θα αφήσουν ένα ευρώ στην τσέπη των καταναλωτών.

Πρόεδρος βενζινοπωλών: «Δύσκολος χειμώνας με αυξήσεις»

Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζιάγκα ζητά από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα και φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ ανέφερε με νόημα ότι «η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δείχνει ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι αρκετά δύσκολος». Πρόσθεσε ότι «οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί διεθνώς».

Σημείωσε ότι η τιμή του αργού το τελευταίο χρόνο ανέβηκε κατά 65% και το βαρέλι brent την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε τα 80 δολάρια.

«Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθούν εφέτος πάνω από το 1,10 ευρώ το λίτρο και δεν ξέρουμε που θα φτάσουν επισημαίνει. Πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα, και ακόμη περισσότερο στην επαρχία και στα νησιά» εκτιμά η κ. Ζιάγκα.

Και οι τιμές του φυσικού αερίου ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς επισημαίνει η κ. Ζιάγκα. Η Ομοσπονδία βενζινοπωλών ζητάει από την κυβέρνηση φθηνά καύσιμα και φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης. Στην Ελλάδα έχουμε από την πιο βαριά φορολογία στα καύσιμα στην Ευρώπη.

Τα ¾ της τιμής των καυσίμων είναι φόροι. Το «κλειδί» για φθηνά καύσιμα είναι η μείωση του ειδικού φόρου, τονίζει η κ. Ζιάγκα. Έχει πολύ δουλειά το κράτος να κάνει, καταλήγει η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής.

Στα 1,10 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών των εταιριών υγρών καυσίμων και με βάση την πορεία εξέλιξης των τιμών του συγκεκριμένου καυσίμου, το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι ακριβότερο από πέρυσι κατά περίπου 40%.

Πηγές θέλουν, από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και επιτρέπεται η πώληση του με τον μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, να διαμορφώνεται μέση τιμή στα περίπου 1,10 ευρώ το λίτρο. Και οι προβλέψεις αυτές θεωρούνται και επισφαλείς, εξαιτίας της δυναμικής που έχει αποκτήσει η διεθνής αγορά των ορυκτών καυσίμων.

Είναι ενδεικτικό ότι το πετρέλαιο Μπρεντ έχει εκτοξευτεί πάνω από τα 79 δολάρια το βαρέλι, ενώ στις αρχές της χρονιάς κυμαίνονταν στα 55 δολάρια και πέρυσι τέτοια εποχή διαπραγματευόταν στις διεθνείς αγορές στα 39 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This