Αναστολή χρεώσεων ΥΚΩ στη Μέση Τάση έως 31 Μαρτίου

Σε ποιες επιχειρήσεις αφορά

Must Read

Την αναστολή της καταβολής χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) για αγροτικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις από την 1η Νοεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022 προβλέπει τροπολογία των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι χρεώσεις ΥΚΩ που αντιστοιχούν στην εν λόγω περίοδο αναμένεται να εξοφληθούν όταν θα αποκλιμακωθούν οι τιμές στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο χρόνος και ο τρόπος εξόφλησης θα καθοριστούν με απόφαση του ΥΠΕΝ. Σύμφωνα με την τροπολογία, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την απολιγνιτοποίηση, το μέτρο αφορά στις αγροτικές επιχειρήσεις με τα εξής βασικά χαρακτηριστικά κατανάλωσης: Αγροτικής χρήσης Μέσης Τάσης και Αγροτικής χρήσης Μέσης Τάσης για τις τριφασικές παροχές ισχύος μεγαλύτερης ή ίσης των 85 kVA.

Οι χρεώσεις αναστέλλονται επίσης για τις επιχειρήσεις με τα εξής χαρακτηριστικά κατανάλωσης:

  • Βιομηχανικής χρήσης Μέσης Τάσης >13GWh
  • Βιομηχανικής χρήσης Μέσης Τάσης, Γενικής χρήσης Μέσης Τάσης
  • Βιομηχανικής χρήσης Μέσης Τάσης για τις τριφασικές παροχές ισχύος
    μεγαλύτερης ή ίσης των 85 kVA

Σε εφαρμογή του μέτρου, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα περιλαμβάνουν τη σχετική χρέωση ΥΚΩ στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των αντίστοιχων πελατών. Το ποσό το οποίο δεν χρεώνεται καταχωρίζεται σε ειδικό πεδίο του λογαριασμού με σημείωση περί της αναστολής καταβολής χρεώσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This