Μαλαματίνα: Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και πολλές άτοκες δόσεις!

Εκπληκτικό deal για την εταιρεία του γαμπρού του υπουργού Κώστα Σκρέκα!

Must Read

Διαγράφεται το 56,6% των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο και οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε ποσοστό 51,02% ενώ το υπόλοιπο των χρεών θα αποπληρωθεί σε 240 ισόποσες μηνιαίες δόσεις χωρίς σε αυτές να επιβάλλονται τόκοι, προσαυξήσεις ή λοιπές άλλες επιβαρύνσεις!

Αντίστοιχα, η νέα εταιρεία θα επιβαρυνθεί μόλις το 23,7% ή 8,5 εκατ. ευρώ, της συνολικής οφειλής, ύψους 35,916 εκατ. ευρώ που είχε η Μαλαματίνα σε Τράπεζες και λοιπά ιδρύματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του 1voice.gr ! Μιλάμε πραγματικά για το deal της δεκαετίας, αφού τέτοια κουρέματα και τέτοιοι διακανονισμοί απέναντι σε χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα ήταν όνειρο κάθε υπερχρεωμένης επιχείρησης.

Το κατάφερε όμως η εταιρεία Mantis, που έχει CEO τον Αλέξη Κρομμύδα, γαμπρό του υπουργού περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν έχει διατελέσει και υψηλόβαθμο στέλεχος στην ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, εργάστηκε για ένα χρόνο ως μάνατζερ Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εταιρείας Mantis S.A., ενώ το 2001 ίδρυσε την εταιρεία Fortis S.A. και, όπως σημειώνεται στο βιογραφικό του, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου προσφέρει τις υπηρεσίες του ως σήμερα εφαρμόζοντας «πρωτοποριακές τεχνικές».

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο deal είναι όντως εξαιρετικά πρωτοποριακό, δεν πρέπει να σχετίζεται με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του υπουργού, καθώς επικυρώθηκε με απόφαση του πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Όταν λοιπόν επικυρώνεται το «νόμιμο», η κουβέντα περί «ηθικού» στην Ελλάδα πάει περίπατο.

Ευχή μας, είναι να δούμε και αλλά τέτοια «πρωτοποριακά deal», για άλλες επιχειρήσεις που παλεύουν χωρίς να έχουν πρόσβαση σε τραπεζική ρευστότητα, ενώ τις πνίγουν τα χρέη προς το Δημόσιο. Όχι τίποτε άλλο, μην και ξυπνήσει η επιτροπή ανταγωνισμού και ακυρώσει το ντηλ, αν και το ξύπνημα του ηφαιστείου της Σαντορίνης μοιάζει πιο πιθανό.

Πληροφορίες από thessaliaeconomy.gr

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This