Στο… περίμενε χιλιάδες ιδιοκτήτες με «κουρεμένα» ενοίκια

Must Read

Τις αποζημιώσεις των κουρεμένων ενοικίων ολοκληρώνει η κυβέρνηση, καταβάλλοντας μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου τις πληρωμές για όσους είχαν προχωρήσει σε υπεκμισθώσεις ακινήτων και στους ιδιοκτήτες οι οποίοι τροποποίησαν τα ενοίκια. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει 808.000.000 ευρώ για την κάλυψη των ιδιοκτητών που είχαν έως και μηδενικά ενοίκια από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ, οι ιδιοκτήτες που περιμένουν σχεδόν δύο χρόνια να λάβουν τις αποζημιώσεις είναι:

Τροποποίηση εν μέσω πανδημίας. Η ΑΑΔΕ «τρέχει» αυτή την περίοδο τους απαραίτητους ελέγχους και μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Υπερεκμίσθωση ολόκληρου του ακινήτου. Δικαιούχος για την είσπραξη της αποζημίωσης είναι καταρχάς ο υπεκμισθωτής, εφόσον ο υπομισθωτής κατέβαλε μειωμένο ή δεν κατέβαλε μηνιαίο μίσθωμα, ως πληττόμενος, με βάση τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) και υπέβαλε «Δήλωση Covid». Εφόσον, ο υπεκμισθωτής έλαβε αποζημίωση, δεν δύναται να ωφεληθεί και από την καταβολή μειωμένου μισθώματος ή την απαλλαγή από την καταβολή μισθώματος. Σε περίπτωση που ο υπομισθωτής είναι πληττόμενος, κατέβαλε μειωμένο ή δεν κατέβαλε μίσθωμα στον υπεκμισθωτή και ο τελευταίος δεν υπέβαλε «Δήλωση Covid» ή υπέβαλε και είναι απορριπτέα διότι ο υπεκμισθωτής είναι νομικό πρόσωπο (ισχύει για τους μήνες Mάρτιο – Δεκέμβριο 2020), δικαιούχος για την είσπραξη της αποζημίωσης είναι ο εκμισθωτής υπό την προϋπόθεση ότι ο υπεκμισθωτής είναι πληττόμενος, κατέβαλε στον εκμισθωτή μειωμένο μίσθωμα ή δεν κατέβαλε μίσθωμα και ο τελευταίος υπέβαλε «Δήλωση Covid». Στη συγκεκριμένη περίπτωση εντάσσονται και μισθώσεις – υπομισθώσεις ακινήτων που ενδεικτικά εμπίπτουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

Οσοι έχουν υπεκμισθώσει μερικώς το ακίνητο. Σε περίπτωση μερικής υπεκμίσθωσης, όπου τόσο ο μισθωτής / υπεκμισθωτής όσο και ο υπομισθωτής είναι πληττόμενοι, δικαιούχοι των μέτρων στήριξης των εκμισθωτών καθίστανται τόσο ο εκμισθωτής όσο και ο υπεκμισθωτής του εν λόγω ακινήτου για το ποσοστό επί του μισθώματος που απώλεσαν και αντιστοιχεί στη χρήση μέρους του ακινήτου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This