Σταϊκούρας: Τον Μάρτιο η αποπληρωμή του ΔΝΤ

Έρχεται η εξόφληση

Must Read

Η Ελλάδα αναμένεται να αποπληρώσει τις τελευταίες δόσεις των δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έως τα τέλη Μαρτίου, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η Ελλάδα υπέβαλε επίσημα αίτημα για την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων της από το ΔΝΤ. Η σχετική διαδικασία έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου», ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι παρά την αύξηση των δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, η Ελλάδα θα επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα από το 2023 και μετά.

«Η Ελλάδα εφαρμόζει μια συνετή και υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική και μια διορατική στρατηγική έκδοσης χρέους, προκειμένου να περιορίσει τις συνέπειες του γεγονότος ότι, παρά τις διαδοχικές αναβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας τα τελευταία δύο χρόνια, η χώρα δεν έχει ακόμη επιτύχει το status της επενδυτικής βαθμίδας» υπογράμμισε.

«Όσον αφορά το 2023 και μετά, θα στραφούμε προς την επίτευξη ρεαλιστικών πρωτογενών πλεονασμάτων», πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This