Εθνική Ασφαλιστική: Πράσινο (κοινοτικό) φως στo ξεπούλημα

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού ενέκρινε την εξαγορά της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας του κλάδου από το CVC Capital

Must Read

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) έδωσε χθες το πράσινο φως για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners. Υστερα από αυτή την εξέλιξη και αφού ακολουθήσει η έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, εκτιμάται ότι μέσα στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου θα ολοκληρωθεί η εξαγορά της μεγαλύτερης εγχώριας ασφαλιστικής εταιρίας από το αμερικανικό fund.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το CVC Capital Partners, με την απόκτηση του 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα γίνει, εκτός από πάροχος υπηρεσιών υγείας (μέσω της Hellenic Health, που έχει το Metropolitan, το «Υγεία», το «Μητέρα», το «Λητώ» κ.ά.), και πάροχος ασφαλιστικών προϊόντων υγείας.

Σε κάθε περίπτωση, το CVC ετοιμάζει ήδη το νέο διοικητικό σχήμα της Εθνικής Ασφαλιστικής με συμμετοχή του ίδιου του Alex Fotakidis, που έχει την ευθύνη για την Ελλάδα του ξένου fund, ενώ ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σταύρος Κωνσταντάς θα παραμείνει –σύμφωνα με πληροφορίες- στη θέση του για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στο νέο σχήμα, μια διαδικασία που αναμένεται να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια.

Επίσης, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 116 στελεχών της Εθνικής Ασφαλιστικής με ανώτατο ποσό αποζημίωσης τα 150.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Ασφαλιστική βρισκόταν σε μεταβατικό στάδιο για την πώλησή της εδώ και περίπου μία πενταετία, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα κατάφερε να διατηρήσει σχεδόν αλώβητα τα μεγέθη της και να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία της, στηρίζοντας -στον βαθμό που της αναλογεί- τα καθαρά αποτελέσματα του μετόχου της, της Εθνικής Τράπεζας.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital ολοκληρώνεται σε μια φάση έντονης κινητικότητας και ανακατατάξεων στην ασφαλιστική αγορά, με πιο πρόσφατες τις εξαγορές της MetLife από τη NN και της Ευρωπαϊκής Πίστης από την Allianz.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα συμφώνησε, στις 26 Μαρτίου του 2020, την πώληση του 90,01% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC Capital Partners’ Fund VII. Το ονομαστικό τίμημα για τη συναλλαγή αντιστοιχεί σε 505.000.000 ευρώ για το 100% της εταιρίας. Μέρος του τιμήματος, μέχρι και 120.000.000 ευρώ, συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων μέχρι το 2026. Παράλληλα, οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει και 15ετή συμφωνία συνεργασίας στο bancassurance.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This