Ποιοι αποχαιρετούν οριστικά το επίδομα των 200 ευρώ

Ποιοι αποκλείονται

Must Read

Χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το πότε θα δοθεί η περίφημη επιταγή ακρίβειας, και με τους υπουργούς της κυβέρνησης να λένε άλλα ο ένας και άλλα ο άλλος, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη χορήγηση των 200 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν φτάνει που είναι ψίχουλα απέναντι στο κύμα των ανατιμήσεων, θα δοθούν και σε ελάχιστους Έλληνες πολίτες.

Ποιο χάνουν το έκτακτο επίδομα

Το έκτακτο επίδομα των 200 ευρώ θα δοθεί σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Ωστόσο, το άτυπο «Δώρο Πάσχα 2022» θα χάσουν όσοι δεν πληρούν κάποιο από τα παρακάτω κριτήρια.

  • Το εισοδηματικό κριτήριο για τους χαμηλοσυνταξιούχους είναι στα 7.200 ευρώ. Αν όμως έχουν εισόδημα 600 ευρώ από τη σύνταξη, αλλά και πρόσθετο εισόδημα από άλλες πηγές, όπως για παράδειγμα από ενοίκια, τότε χάνουν τα 200 ευρώ
  • Ένας ακόμα «κόφτης» είναι το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος που έχει τεθεί στα 14.400 ευρώ. Αν λοιπόν ένας συνταξιούχος έχει σύνταξη 600 ευρώ τον μήνα, αλλά ο/η σύζυγος έχει πάνω από 600 ευρώ, τότε αποκλείεται από τους δικαιούχους.
    Ισχύουν όμως και περιουσιακά κριτήρια. Ακόμα και αν το οικογενειακό εισόδημα είναι μέχρι 14.400 ευρώ, όμως η αξία της ακίνητης περιουσίας είναι πάνω από 200.000 ευρώ, και σε αυτή την περίπτωση χάνεται το επίδομα

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι 

  • νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
  • άτομα με αναπηρία
  • χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This