Τέλη με τον… μήνα: Γλιτώστε χρήματα ανάλογα με το πόσο κυκλοφορείτε το όχημά σας!

Η διαδικασία για την άρση ακινησίας

Must Read

Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη η εφαρμογή myCAR για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι, η πληρωμή αφορά μόνο στους μήνες που θα τεθεί σε κυκλοφορία το όχημα, χωρίς το «πέναλτι» που προβλεπόταν μέχρι πρότινος.

Για όσους έχουν κάνει ηλεκτρονικά την δήλωση ακινησίας, οι δηλώσεις της άρσης ακινησίας και η πληρωμή των αναλογικών τελών θα γίνεται μέσω της υπηρεσίας myCar της ΑΑΔΕ. Πριν την άρση της ακινησίας θα πρέπει οι ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν ασφαλισμένα τα οχήματά τους. 

Αυτά είναι τα SOS

  • αφορά σε 120.000 ιδιοκτήτες που τα είχαν θέσει τα οχήματά τους σε ακινησία
  • όποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12 και ούτω καθεξής
  • εάν κάποιος έχει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών εκατοστών για το οποίο έχει καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας και θέλει να προχωρήσει σε άρση της ακινησίας για 4 μήνες, από Μάιο μέχρι και Αύγουστο, θα καταβάλει 205 ευρώ, ενώ εάν το κυκλοφορήσει για 7 μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα πληρώσει 358,75 ευρώ 

Με τους κωδικούς Taxisnet θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα MyCAR της ΑΑΔΕ, να επιλέξουν το όχημα που είναι σε ψηφιακή ακινησία και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους. Όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες του οχήματός τους στην εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να υποβάλουν το αίτημα άρσης και να παραλάβουν τις πινακίδες τους, καθώς ψηφιακή άρση της ακινησίας γίνεται μόνο όταν το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This