Λήξη χρόνου για την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ: Τελευταία ημέρα για την αποπληρωμή της

Αναλυτικά όλες οι δυνατότητες πληρωμής σε περισσότερες από 10 δόσεις

Must Read

Μέσα στο σκληρό και δύσκολο οικονομικό περιβάλλον όπου οι οικογένειες παλεύουν για να επιβιώσουν, το κοινωνικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο δεν μεριμνά για τους πολίτες που δεν τα βγάζουν πέρα από την ενεργειακή ακρίβεια, αλλά αντί να καταργήσει ή έστω να «παγώσει» κάποιους φόρους, τούς φέρνει τον έναν πίσω από τον άλλο σαν να μην έχει αύριο!

Εκεί που οι ιδιοκτήτες ακινήτων έκαναν αμάν και τι για να ξεμπερδέψουν από τον ΕΝΦΙΑ του 2021, ήρθε σαν… δωράκι ο ΕΝΦΙΑ του 2022! Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου του 2023, η αποπληρωμή του σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Για το οικονομικό επιτελείο μάλιστα, οι ιδιοκτήτες θα έπρεπε να κάνουν και τον σταυρό τους επειδή αυξήθηκαν οι δόσεις! Τι άλλο θα ακούσουμε…

Πότε μπορεί να γίνει η αποπληρωμή

Εκτός από το κλασικό δοσολόγιο, ένας φορολογούμενος μπορεί εάν διαθέτει πιστωτική κάρτα αλλά και το ανάλογο όριο, να εξοφλήσει τον σχετικό φόρο σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, η αποπληρωμή γίνεται και σε περισσότερες δόσεις εάν ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα με τις περισσότερες δόσεις, εάν γίνει χρήση μίας πάγιας ρύθμισης. Με την ένταξη της οφειλής στην πάγια ρύθμιση οι φορολογούμενοι μπορούν να κερδίσουν έως 24 δόσεις οι οποίες ωστόσο θα είναι έντοκες.

Βασική προϋπόθεση για την πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων είναι η συνολική οφειλή να υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ, καθώς η ελάχιστη μηνιαία δόση για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων που εντάσσονται στην πάγια ρύθμιση είναι το ποσό των 30 ευρώ.

Τι απαιτείται για ένταξη στην ρύθμιση

Για την ένταξη στην πάγια ρύθμιση, υποβάλλεται ηλεκτρονική αίτηση στην ΑΑΔΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Από το myAADE επιλέγετε «Οφειλές, Πληρωμές & Επιστροφές» στην συνέχεια κάνετε κλικ στο πεδίο «Ρυθμίσεις Οφειλών». Κατόπιν με τους κωδικούς Taxisnet εισέρχεται στη φόρμα υποβολής της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης και από το κεντρικό μενού της εφαρμογής ο φορολογούμενος πρέπει να επιλέξει «Συνέχεια» δίπλα από την ένδειξη «Ρ7 Αίτηση πάγιας ρύθμισης οφειλών ν. 4152/2013, όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4646/2019».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This