Τον Αύγουστο εκτός από τις μύγες, είναι… παχιές και οι αυξήσεις στις τιμές!

Ακριβαίνουν κι άλλο σχεδόν τα πάντα – Ακατέβατη από τα 2 ευρώ η βενζίνη

Must Read

«Αναστεναγμοί» θα ακούγονται στα σούπερ μάρκετ προσεχώς, καθώς αναμένεται ένας ακόμη γύρος ανατιμήσεων στα προϊόντα (που θα διαρκέσει όλον τον Αύγουστο), με τις τιμές σε γαλακτοκομικά, χαρτιά και απορρυπαντικά να… φλέγονται!

Τα νοικοκυριά στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα με την ακρίβεια η οποία έχει επικρατήσει καθολικά σε προϊόντα και υπηρεσίες, με την ενέργεια και τα τρόφιμα να… σέρνουν το χορό.

Την ίδια στιγμή, η απελπισία παραμένει και στους οδηγούς, καθώς η τιμή της βενζίνης παραμένει σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ, παρά τη μικρή αποκλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων.




«Δεν βγαίνει η σύνταξή μου», σχολιάζει χαρακτηριστικά ένας καταναλωτής ο οποίος δίνει αγώνα για να αντεπεξέλθει απέναντι στην καλπάζουσα ακρίβεια, ενώ στο ίδιο μοτίβο είναι κι άλλοι πολλοί, οι οποίοι μάλιστα λένε χαρακτηριστικά ότι «αντί για διακοπές, πληρώνουμε λογαριασμούς»!




Αυγουστιάτικο ράλι

Μέσα σε λίγες ημέρες -λιγότερο από εβδομάδα (27/7-03/08)-, ένα υγρό πιάτων (500γρ.) από 1,56 ευρώ που κόστιζε, έφτασε τα δύο ευρώ, ενώ μια σκόνη πλυντηρίου (45 μεζούρες), από τα 8,77 ευρώ «σκαρφάλωσε» στα 9,35 ευρώ!

Και να ‘ταν μόνο αυτά που μετατράπηκαν σε «είδη πολυτελείας»…

Ένα χαρτί υγείας 12 τεμαχίων που κόστιζε στις 27 Ιουλίου 7,98 ευρώ, στις 3 Αυγούστου βρέθηκε να κάνει 9,40 ευρώ! Από κοντά και ένα μαλακτικό 85 μεζούρων, το οποίο από τα 4,3 ευρώ ανέβηκε στα 5,21 ευρώ!




Επίσης, εντός του μήνα που διανύουμε, στελέχη της αγοράς λένε ότι αναμένονται ανατιμήσεις από 8 έως 15%, σε φρέσκες σαλάτες, παξιμάδια, δημητριακά και κονσέρβες ντομάτας!

Ένα ακόμα εξωφρενικό στοιχείο, σύμφωνα με τον ΓΓ της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών, είναι πως η τιμή της φέτας και του γιαουρτιού θα διπλασιαστεί λόγω των ανατιμήσεων! «Θα γίνουν απλησίαστα, ξεκάθαρα», σχολίασε χαρακτηριστικά στον Alpha.




Κατήγγειλε ότι οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν διπλασιαστεί, κάνοντας λόγο για τεράστιες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, αλλά και στην ενέργεια, η οποία «γονατίζει» τις κτηνοτροφικές μονάδες.

«Συνέχεια μας έρχονται νέοι τιμοκατάλογοι με 5-10% πιο πάνω», προειδοποιεί από την πλευρά του, για το τι μας περιμένει στα γαλακτοκομικά προϊόντα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This