Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα τον Αύγουστο – Στα 736.000.000 ευρώ οι οφειλές ιδιωτών

Must Read

«Άλμα» 736.000.000 ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των ιδιωτών προς το Δημόσιο τον Αύγουστο και, εξαιρώντας τα μη φορολογικά χρέη, στα τεφτέρια της ΑΑΔΕ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που δημιουργήθηκαν εντός τους έτους («νέα» χρέη) έφτασαν τα 4,378 δισ. ευρώ, από 3,642 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, όμως, η ρύθμιση των 120 δόσεων φαίνεται ότι περιόρισε δραστικά το πλήθος των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη κατά 144.448 ΑΦΜ, ενώ σημαντικά μειώθηκαν και οι οφειλέτες στους οποίους μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης. Περιορίστηκαν σε 1.786.519 ΑΦΜ τον Αύγουστο, έναντι 1.819.142 ΑΦΜ τον Ιούλιο.

Μέτρα αναγκαστική είσπραξης

O αριθμός των φορολογουμένων στους οποίους η φορολογική διοίκηση έχει ήδη επιβάλλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις, διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στους 1.222.485, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης μόλις των 179 φορολογουμένων. Αυτό το μορατόριουμ της Εφορίας οφείλεται κυρίως στη ρύθμιση των 120 δόσεων που ήταν σε ισχύ.

Μέσω ρυθμίσεων και αναγκαστικών μέτρων, η ΑΑΔΕ στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου έχει βάλει στο ταμείο 3,188 δισ. ευρώ. Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος παραμένει στα επίπεδα των 104,5 δισ. ευρώ, με την προσθήκη του συσσωρευμένου ληξιπρόθεσμου έως το τέλος του 2018. Από αυτές τις οφειλές, 18,9 δισ. ευρώ έχουν χαρακτηριστεί «ανεπίδεκτα είσπραξης», περιορίζοντας το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο σε 85,564 δισ. ευρώ.

Μόνο το «παλαιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο πτωχευμένων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 13,775 δισ. ευρώ, ενώ το «παλαιό» ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο ΔΕΚΟ και δημοτικών επιχειρήσεων προσθέτει άλλα 11,2 δισ. ευρώ στον λογαριασμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This