Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται οι επιδοτήσεις που θα τεθούν σε ισχύ

Προβληματισμοί για το φυσικό αέριο

Must Read

Σε λίγη ώρα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι νέες κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που θα αφορούν στον μήνα Νοέμβριο, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ο αρμόδιος υπουργός θα προχωρήσει στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις επιδοτήσεις που θα κρίνουν τον τελικό λογαριασμό του ρεύματος. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι πάροχοι του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσαν χαμηλότερες τιμές για τον Νοέμβριο με πτώση έως και 37% σε σχέση με αυτές του Οκτωβρίου. Οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές δεν αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη μεταβολή και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν κοντά στα 16 λεπτά η κιλοβατώρα, και πιο συγκεκριμένα στα 15,9 λεπτά.

 






Μηδενική συμμετοχή του κράτους;

Αυτό που αναμένεται να είναι διαφορετικό σε σχέση με τις τιμές του Οκτωβρίου, είναι η συμμετοχή του κράτους στο συνολικό πακέτο, με τις τελευταίες πληροφορίες να θέλουν να είναι μηδενική. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου η επιδότηση θα είναι κοντά στα 28 λεπτά έτσι ώστε να διαμορφωθεί η τελική χρέωση στα 11 λεπτά. Μεγαλύτερη θα είναι η χρέωση για καταναλώσεις μεταξύ των 500 έως 1.000 κιλοβατώρες. Εκεί οι τελικές χρεώσεις κοντά στα 20 λεπτά η κιλοβατώρα. Να σημειωθεί ότι και χθες η χονδρική τιμή του ρεύματος παρέμεινε σημαντικά κάτω από τα 200 ευρώ η μεγαβατώρα και συγκεκριμένα στα 167 ευρώ, ενώ ανάλογη είναι η τάση που διαμορφώνεται και στην Ευρώπη.

Τι θα γίνει με το φυσικό αέριο

Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει αναφορικά με το φυσικό αέριο. Στην περίπτωση πάντως που η τιμή παραμείνει κάτω από τα 100 ευρώ η μεγαβατώρα, είναι απίθανο να συνεχίσει η επιδότηση των 90 ευρώ. Βέβαια τα πάντα θα εξαρτηθούν από την μέση τιμή που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This