Μπαράζ ελέγχων για μαύρο χρήμα θα κάνει η Εφορία

Εφοριακοί θα «σαρώσουν» τα οικονομικά προφίλ χιλιάδων φορολογουμένων

Must Read

Νέο μπαράζ ελέγχων για να εντοπίσουν αδήλωτα εισοδήματα θα ξεκινήσουν οι ελεγκτές της Εφορίας με τη συνδρομή της τεχνολογίας. Με laptops και tablets οι εφοριακοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο αρχείο του TAXISnet, σκιαγραφώντας με αυτόν τον τρόπο ολόκληρο το οικονομικό προφίλ των φορολογουμένων.

Ηδη για φέτος έχουν προγραμματιστεί 25.500 πλήρεις και μερικοί έλεγχοι, 15.500 στοχευμένοι επιτόπιοι έλεγχοι, 2.500 έλεγχοι για την εκπλήρωση μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου, αλλά και 900 έρευνες φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα θα μπορούν να εξακριβώνουν επιτόπου και με αυτόματες διαδικασίες τη γνησιότητα ή μη των αποδείξεων που εκδίδονται από τις ταμειακές μηχανές, να ελέγχουν εάν οι επιχειρήσεις έχουν διαβιβάσει τα στοιχεία στην πλατφόρμα myDATA, να διενεργούν «εξπρές» διασταυρώσεις στοιχείων και να εκδίδουν αναφορά για τα αποτελέσματα του ελέγχου, με βάση τα οποία θα επιβάλλονται κυρώσεις και πρόστιμα σε περίπτωση που διαπιστώνουν απόκρυψη τζίρου και μη απόδοση του ΦΠΑ.

Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν το «φορολογικό ιστορικό» του επαγγελματία ή της επιχείρησης, δηλαδή εάν έχουν υποπέσει σε παραβάσεις στο παρελθόν ή εάν είναι υπότροποι. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, οι επιτόπιοι έλεγχοι με tablets θα επεκταθούν και στα πρατήρια καυσίμων αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και διάθεση πετρελαίου.

Για τις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής δρομολογούνται οι διαδικασίες ώστε φέτος να «τρέξουν» 170 υποθέσεις έρευνας, οι οποίες αφορούν απάτη στον ΦΠΑ ενδοκοινοτικών συναλλαγών, 100 υποθέσεις ερευνών αξιοποίησης νέων πληροφοριών και δεδομένων και 580 υποθέσεις ερευνών φοροδιαφυγής που σχετίζονται με ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, επεξεργασία κατασχεμένων στοιχείων και αρχείων, κυκλώματα έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, επεξεργασία ψηφιακών αρχείων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This