Ο Σκυλακάκης έβαλε «ταφόπλακα» στα σενάρια για τη χορήγηση έκτακτου δώρου Πάσχα!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν συζητά καν το ενδεχόμενο επανάληψης του fuel pass

Must Read

Τέλος στα σενάρια για τη χορήγηση ενός έκτακτου δώρου Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και ΑμεΑ έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν φαίνεται πως θα υπάρξει επανάληψη της καταβολής του έκτακτου επιδόματος εν όψει Πάσχα. Υπενθυμίζεται πως εδώ και εβδομάδες στελέχη του οικονομικού επιτελείου τηρούσαν σιγήν ιχθύος για το θέμα, βάζοντας ως προτεραιότητα την ανακοίνωση του έκτακτου επιδόματος προς όσους συνταξιούχους δεν πήραν ολόκληρες τις αυξήσεις στις συντάξεις τους στις αρχές του έτους.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογουμένου. Εμείς πάντοτε παίρναμε μέτρα με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε. Ολοκληρώθηκε αυτή η φάση. Εχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται. Κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις, αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνει. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ, ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής, σας επαναλαμβάνω τα ίδια» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Και συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει δώρο Πάσχα. Αυτό κάθε φορά που δίνεται όταν δίνεται είναι εφάπαξ. Τώρα έχουμε το market pass, καλύπτουμε αυτή την ανάγκη. Καλύψαμε και μια μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, ολοκληρώσαμε». Τόσο τον περασμένο Απρίλιο όσο και τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους, ΑμεΑ, συνταξιούχους και δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ, παρά τη νέα άνοδο των τιμών των καυσίμων, δεν συζητά καν το ενδεχόμενο επανάληψης του fuel pass.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This