Ηγετική η θέση της UBS στην ελληνική ναυπηγική χρηματοδότηση μετά την εξαγορά της Credit Suisse

Must Read

Η μεγάλη ελβετική τράπεζα UBS έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο, μετά τη χθεσινή έκτακτη εξαγορά της –επίσης ελβετικής- τράπεζας Credit Suisse.

Η UBS ήρθε στη διάσωση της προβληματικής Credit Suisse με μια συμφωνία 3,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση, για να αποτρέψει την οικονομική καταστροφή.

Η UBS δεν είχε ισχυρή εστίαση στη ναυτιλία στο παρελθόν, κάτι που άλλαξε εν μία νυκτί με την εξαγορά της Credit Suisse.

Η Credit Suisse είναι ο μεγαλύτερος τραπεζικός χρηματοδότης για την ελληνική ναυτιλία από το 2016, με το ελληνικό χαρτοφυλάκιό της να είναι αξίας 5,2 δισ. δολαρίων από τον Μάιο του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Petrofin Research με έδρα την Αθήνα.

Παγκοσμίως, η Credit Suisse είναι η 10η μεγαλύτερη ναυτιλιακή τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Petrofin, με συνολικό χαρτοφυλάκιο που εκτιμάται στα 10 δισ. δολάρια. Παραμένει ασαφές ακόμα, ποιες θα είναι οι ναυτιλιακές προθέσεις της UBS.

«Η κίνηση θα μπορούσε να περιορίσει το ποσό δανεισμού που διατίθεται στους πλοιοκτήτες, καθώς ο νέος ιδιοκτήτης της Credit Suisse μπορεί να μην θεωρήσει τη χρηματοδότηση της ναυτιλίας ως βασική δραστηριότητα», προειδοποίησε μια έκθεση σήμερα από την πλατφόρμα ναυλώσεων Shipfix.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This