Σε προεκλογικό παροξυσμό βρίσκεται ο Στουρνάρας!

Must Read

Σχεδόν καθημερινές είναι οι συνεντεύξεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τόσο σε ελληνικά όσο και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Κύριο χαρακτηριστικό των δηλώσεών του αποτελούν οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, μετά και τις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ και την κατάρρευση τραπεζών του εξωτερικού, οι εκτιμήσεις του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και μιας ενδεχόμενης αναβάθμισης της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, αλλά και τα μηνύματα που στέλνει στο πολιτικό σκηνικό εν όψει των εκλογών. «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στην απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας» τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κεντρικός τραπεζίτης έστειλε ακόμα μία φορά μήνυμα στα πολιτικά κόμματα εν όψει των εκλογών τονίζοντας πως χρειάζεται η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλεγεί, οι προγραμματικές της δηλώσεις να είναι τέτοιες που θα ωθήσουν τους οίκους αξιολόγησης να δώσουν αυτή την παραπάνω επενδυτική βαθμίδα. Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος να κυβερνηθεί η χώρα με πολιτικές που μπορεί να την οδηγήσουν ξανά στα βράχια, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι τα ίδια τρία κόμματα τα οποία είναι στην επικαιρότητα σήμερα όσον αφορά τις εκλογές και τα τρία διηύθυναν τη χώρα κατά τη διάρκεια των Μνημονίων και πήραν τα απαραίτητα μέτρα που χρειάστηκαν για να σωθεί η χώρα. Όπως είπε, επιθυμητό θα ήταν τα κόμματα να δεσμευτούν να στηρίξουν τους στόχους της οικονομικής πολιτικής που υπαγορεύονται από το εθνικό συμφέρον και από το συμφέρον των πολιτών της χώρας. Επιπλέον δεν απέκλεισε ότι υπάρχουν κίνδυνοι εκτροχιασμού, στην περίπτωση που δεν υπάρξει η κυβέρνηση με τα χαρακτηριστικά που προανέφερε. «Θεωρώ μικρή πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Κανένα κόμμα, όταν βρεθεί στην εξουσία, δεν θα διανοηθεί να μη φερθεί υπεύθυνα. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση και βασίζεται στην εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος, δηλαδή των τελευταίων 10 ετών. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε πάρει το μάθημά μας από ατυχείς επιλογές δημοσιονομικής φύσεως του παρελθόντος» συμπλήρωσε. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις. «Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός. Το έχω δηλώσει επανειλημμένα. Έχω πει ότι στόχος μου είναι να τελειώσω τη θητεία μου σε 3-3,5 χρόνια, περίπου. Έχω αρκετά πράγματα να κάνω ακόμα στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This