«Ακριβό» μου χωριό: Πασχαλινή έξοδος με τιμές «φωτιά» στη βενζίνη!

Σε ποιες περιοχές ξεπερνά τα 2 ευρώ - Πιο υψηλές τιμές σε τουριστικούς προορισμούς

Must Read

«Τσουχτερή» αναμένεται να είναι η έξοδος για τους εκδρομείς του Πάσχα, οι οποίοι  ταξιδεύουν με αυτοκίνητο. Η τιμή της βενζίνης «τραβά» και πάλι την ανηφόρα, και το ράλι ακρίβειας συνεχίζεται…

«Χρυσό» βενζίνη με 2 ευρώ!

Η μέση πανελλαδική τιμή στην απλή αμόλυβδη σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης (11/4) διαμορφώνεται στα 1,942 ευρώ το λίτρο. Στην Αττική φτάνει τα 1,914 ευρώ το λίτρο ενώ στη Θεσσαλονίκη τα 1,905 ευρώ το λίτρο. Υπάρχουν ωστόσο και περιοχές της Ελλάδας -και κατά κύριο λόγο στα νησιά- όπου η μέση τιμή έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου«Κάθε χρόνο το Πάσχα από πολύ νωρίς αρχίζει μια ζήτηση υψηλή ειδικά στις βενζίνες». Από την άλλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης, αποδίδει την εξήγηση στην υψηλή φορολογία: «Η Ελλάδα έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρώπη, γεγονός που είναι δυσανάλογο με την αγοραστική μας δύναμη. Η μόνη λύση είναι η μείωση των φόρων».

 






Αναλυτικά οι τιμές  

  •  Στον νομό Κυκλάδων η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 2,178 ευρώ το λίτρο
  • Στον νομό Δωδεκανήσου στα 2,086 ευρώ το λίτρο
  • Στον νομό Κεφαλληνίας στα 2,028 ευρώ το λίτρο
  • Στον νομό Λευκάδος στα 2,023 ευρώ το λίτρο
  • Επίσης στον νομό Ευρυτανίας φτάνει τα 2,031 ευρώ το λίτρο

Παρά το γεγονός ότι την αντίστοιχη περσινή περίοδο η τιμή της βενζίνης έφτανε περί τα 2,40 ευρώ το λίτρο και η φετινή επιβάρυνση για τους οδηγούς δεν είναι αμελητέα με δεδομένες μάλιστα και τις πιέσεις που έχουν δεχθεί στο διαθέσιμο εισόδημά τους, συνολικά σε αγαθά και υπηρεσίες τον τελευταίο χρόνο.

 






Για μία διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με επιστροφή, μία τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας και την μέση τιμή της βενζίνης στην Αττική, στα 1,902 ευρώ τότε, χρειαζόταν 152,16 ευρώ μόνο για καύσιμα. Μαζί με τα διόδια που φτάνουν τα 62,7 ευρώ και για τις δύο διαδρομές, το κόστος του ταξιδιού έφτανε περί τα 215 ευρώ. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This