Τροποποιήσεις του ΥΠΕΝ στο «Εξοικονομώ 2021»

Όλο το χρονικό πλαίσιο

Must Read

Στην κατάργηση της υποχρέωσης της τμηματικής ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων του «Εξοικονομώ 2021» εντός της προθεσμίας έξι μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σχετική τροποποίηση του Οδηγού του προγράμματος θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πρέπει εντός 180 ημερών από την υπαγωγή της αίτησης (τμηματική προθεσμία) να έχει ολοκληρωθεί κατ’ ελάχιστον το 25% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, και εντός 365 ημερών από την υπαγωγή της αίτησης (συνολική προθεσμία) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου. Με την παράταση της προθεσμίας οι ωφελούμενοι ιδιοκτήτες (87.578 νοικοκυριά) έχουν περιθώριο να ολοκληρώσουν τα έργα μέχρι το τέλος του έτους. Το ΥΠΕΝ έκρινε σκόπιμο να καταργήσει την προθεσμία λόγω των πολλών προβλημάτων στο «Εξοικονομώ 2021» από τις μεγάλες αυξήσεις του κόστους των παρεμβάσεων και τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση των επιδοτήσεων. Το πολύ αυξημένο κόστος των δομικών υλικών και των απαιτούμενων εργασιών δημιουργεί μεγάλο χρηματοδοτικό κενό μεταξύ της επιδότησης και του τελικού λογαριασμού, οδηγώντας πολλούς δικαιούχους στην απόφαση να εγκαταλείψουν το πρόγραμμα. Σημειώνεται πως ο αρχικός προϋπολογισμός του «Εξοικονομώ 2021» ήταν 632.000.000 ευρώ, στη συνέχεια, όμως, το ΥΠΕΝ σχεδόν τον διπλασίασε, ανεβάζοντάς τον στο 1,2 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθούν και οι 47.433 επιλαχόντες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This