Στην Εφορία οι οφειλές 12 δανειοληπτών του ΟΕΚ

Must Read

Χωρίς να λάβει υπόψη του κανένα απολύτως κοινωνικό κριτήριο, ο ΟΑΕΔ αποφάσισε να καταστρέψει οικονομικά 12 δανειολήπτες που χρωστούσαν οφειλές από δάνεια ΟΕΚ. Οι εν λόγω δανειολήπτες είχαν επιπλέον οφειλές σε τρίτους φορείς ή σε τράπεζες – funds, οι οποίοι εκκίνησαν τη διαδικασία των πλειστηριασμών προκειμένου να εισπράξουν τις οφειλές τους.

Ο ΟΑΕΔ, αντί να ενημερώσει όλους τους τρίτους φορείς στους οποίους επίσης χρωστούν οι δανειολήπτες ότι ενόσω έχουν οφειλή για δάνειο του ΟΕΚ και έχει γραφτεί και υποθήκη ή προσημείωση, τότε τα σπίτια είναι ακατάσχετα και να καλέσει τους δανειολήπτες για να ρυθμίσουν την οφειλή τους, με δύο απαράδεκτες αποφάσεις αποδέχεται ως απολύτως νόμιμους τους πλειστηριασμούς των funds και με την επίκληση του έννομου συμφέροντος καταλογίζει στην Εφορία το σύνολο του χρέους υπέρ ΟΕΚ των δανειοληπτών. Ετσι, το σπίτι του δεν προστατεύεται πλέον και το fund θα πλειστηριάσει νόμιμα την πρώτη κατοικία του.

Ο ΟΑΕΔ μέσω της κοινοποίησης στην Εφορία του συνόλου της οφειλής επιφέρει στον δανειολήπτη του ΟΕΚ άλυτα προβλήματα. Συγκεκριμένα, εάν δεν εξοφλήσει την οφειλή του, τότε ο δανειολήπτης δεν έχει φορολογική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει ουδεμία οικονομική συναλλαγή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για οποιονδήποτε φορολογούμενο πολίτη, ιδιαίτερα εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Εάν όμως με κάποιον τρόπο καταφέρει και βρει να πληρώσει, τότε, εφόσον εξοφλήσει, προχωρεί η εξάλειψη υποθήκης υπέρ ΟΕΚ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This