Από σήμερα οι αιτήσεις για την Αγροτική Εστία!

Οδηγός: Τι πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στα ΚΕΠ για να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα του ΟΠΕΚΑ. Ηλεκτρονική υποβολή μόνο για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Must Read

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας του ΟΠΕΚΑ, ενώ συνολικά θα δοθούν 235.000 κουπόνια. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στα ΚΕΠ όλης της χώρας, με εξαίρεση το κατασκηνωτικό πρόγραμμα, για το οποίο οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά.

Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν: α) οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν ο ΑΜΚΑ, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (π.χ., βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ), ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου ΟΓΑ, β) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, γ) στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

 






Αναλυτικά, τα 7 προγράμματα για το 2023 έχουν ως εξής:

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αφορά διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) για 50.000 δικαιούχους και η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024.
Ειδικά για τη βόρεια Εύβοια, το πρόγραμμα αφορά μέχρι 11 ημέρες – 10 διανυκτερεύσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν: α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982, β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους 2022 της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

2. ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αφορά διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Ειδικά για τη βόρεια Εύβοια δικαιούνται, παράλληλα με τις 10 διανυκτερεύσεις, δωρεάν πραγματοποίηση έως 10 απλών λούσεων σε νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις ιαματικών πηγών και υδροθεραπευτηρίων. Δικαίωμα
συμμετοχής στο πρόγραμμα ιαματικού τουρισμού έχουν οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982.

3. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αφορά εκδρομές 4 ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Το 4ημερο των δωρεάν εκδρομών ισχύει εφόσον το κόστος της εκδρομής δεν ξεπερνά την αξία του δελτίου των 160 ευρώ. Διαμονή σε δωμάτια δύο αστέρων και άνω για ξενοδοχεία τριών και άνω κλινών για ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα εκδρομικού τουρισμού έχουν: α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982, β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2022) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

4. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ: Αφορά πρόγραμμα διάρκειας 16 ημερών για 1.500 παιδιά
δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας. Το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα ισχύει από: 22/6/2023 έως: α) 31/8/2023 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) 10/9/2023 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Κατ΄εξαίρεση για τη συμμετοχή στο παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, η υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΠΕΚΑ από 6 Ιουνίου έως 12 Ιουνίου. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων έχουν: α) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, τα οποία είναι τέκνα συνταξιούχων ή ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους 2022 της υποβολής αίτησης συμμετοχής, β) παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών, εφόσον λαμβάνουν σύνταξη ορφανείας ή επίδομα παραπληγίας – τετραπληγίας από τον e-ΦΚΑ(ΟΓΑ).

5. ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ: Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία συνολικής αξίας 20 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους. Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα των δωρεάν βιβλίων έχουν: α) οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982, β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους 2022 της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

6. ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: Το πρόγραμμα αφορά 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2023 έως τις 30 Μαΐου 2024. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και με ποσό μέχρι 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για δωρεάν εισιτηρίων θεάτρου έχουν: α) Οι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του ν. 1296/1982, β) οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους 2022 της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

7. ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ: Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες που θα λάβουν 1.000 ευρώ και σε 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες που θα λάβουν 700 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This