Αυτά τα βλέπει ο Άδωνις; 5,4% πιο ακριβά τα τρόφιμα από την υπόλοιπη Ευρώπη!

Ακόμη και οι τηλεπικοινωνίες 67,4% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Must Read

Καθημερινές είναι οι ανατιμήσεις στα προϊόντα όσο και αν προσπαθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης εδώ και καιρό να μας πείσει περί του αντιθέτου, με τους πολίτες πλέον να τραβάνε τα μαλλιά τους κάθε φορά που μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ.

Βασικά προϊόντα για τους καταναλωτές κοντεύουν να μετατραπούν σε είδη πολυτελείας και απόδειξη της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι τα τρόφιμα στη χώρα μας είναι 5,4% πιο ακριβά από τον μέσο όρο της Ευρώπης!

«Πολύ ακριβά, πολύ ακριβότερα από ότι ήταν πιο παλιά. Εξανεμίζεται ο μισθός μας, συνταξιούχοι είμαστε και κανονίζουμε την πορεία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά πολίτης στο OPEN.

Και μπορεί τον προηγούμενο μήνα ο πληθωρισμός τροφίμων να έκλεισε χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως οι ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής είναι καθημερινές.

Για παράδειγμα, οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 11,8% ενώ στην Ευρωζώνη ήταν 9,8%, τα αυγά αυξήθηκαν 18% έναντι 12,9% και το βούτυρο κατά 14,8%.

Όμως δεν είναι μόνο μόνο τα προϊόντα που πληρώνουν πιο ακριβά οι Έλληνες, αλλά και άλλες υπηρεσίες, όπως οι τηλεπικοινωνίες που το 2022 ήταν κατά 67,4% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ 53,3% στα οινοπνευματώδη ποτά.

Στα τάρταρα και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, που το 2022 ήταν 22 μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

«Είναι πολύ δύσκολα για μια τετραμελή οικογένεια να ανταπεξέλθει ακόμα και με δύο σταθερούς μισθούς» περιέγραψε στο OPEN πολίτης.

Φθηνότερα οι Έλληνες το 2022 πλήρωσαν την ενέργεια κατά 1,4%, την υγεία κατά 14,8% και τις μεταφορές κατά 23,7%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This