Καταγγελίες σε πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για φοροδιαφυγή

Πάλι στην... «πρώτη γραμμή» οι πολίτες!

Must Read

Τους ίδιους τους πολίτες επιστρατεύει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για να… βοηθήσουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα με τα «καρφώματα» των πολιτών, για περιστατικά φοροδιαφυγής, για υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, αλλά και για λαθρεμπόριο. Έτσι, όποιος πολίτης βρίσκεται μπροστά σε φαινόμενα φοροδιαφυγής ή έχει πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν τον φοροελεγκτικό μηχανισμό της χώρας θα μπορεί να το κάνει μέσω μιας ειδικής εφαρμογής.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να «καρφώνουν» μη έκδοση αποδείξεων, φοροκλοπής, απάτης, παράνομου πλουτισμού και υποθέσεων διαφθοράς. Η πλατφόρμα θα δέχεται τόσο επώνυμες όσο και ανώνυμες καταγγελίες, που θα αξιολογούνται» σε χρόνο εξπρές. Έτσι, θα γίνεται άμεσα η αξιολόγηση, που θα «βαθμολογεί» τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία της καταγγελίας, ώστε ανάλογα με τον βαθμό που συγκεντρώνουν οι υποθέσεις να οδηγούνται για έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τους υπολογισμούς του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος η συνολική κατανάλωση στη χώρα μας αγγίζει τα 140 δισ. ευρώ, ενώ τα εισοδήματα που έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις πλησιάζουν τα 80 δισ. ευρώ, δηλαδή υπάρχει μια κατανάλωση ύψους 60 δισ. ευρώ που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα των πολιτών, αφού την ίδια ώρα δεν καταγράφεται μείωση των καταθέσεων στις τράπεζες. Εκτιμάται ότι με βάση και αυτό τα στοιχεία η ΑΑΔΕ έχει μπροστά της έναν πολύ μακρύ δρόμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ένα «φαινόμενο», όμως, το οποίο οι Έλληνες φορολογούμενοι ακούν επί δεκαετίες, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά μπροστά στο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This