Ουτοπία το πρόγραμμα «Σπίτι μου» στη Θεσσαλονίκη!

«Γκρεμίζεται» το όνειρο των νέων

Must Read

Είδος προς εξαφάνιση έχουν γίνει οι διαθέσιμες κατοικίες που μπορούν να ενταχθούν στο
πρόγραμμα «Σπίτι μου», το οποίο μπορεί να «τρέχει» με επιδότηση από το κράτος, αλλά σπίτια… δεν υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, «γκρεμίζοντας» τον βασικό στόχο της δράσης, την παροχή δηλαδή «φτηνής» κατοικίας σε νέους 25-39 ετών.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μια αγορά με τιμές που ήδη «πετούσαν στον ουρανό», οι νέες επιδοτούμενες ζητήσεις δίνουν το σήμα για νέες αυξήσεις στις τιμές αγοράς ακινήτων, δημιουργώντας αγοραστές δύο ταχυτήτων, γεγονός που απορυθμίζει περαιτέρω την κτηματαγορά. Με τα δάνεια που χορηγούνται, τα οποία στην καλύτερη περίπτωση αγγίζουν τα 150.000 ευρώ και μπορούν να καλύπτουν και έως το 90% της αξίας του ακινήτου, ένα νέο ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει το δικό του σπίτι πιο εύκολα στις δυτικές περιοχές της πόλης, πιο δύσκολα στις περιζήτητες ανατολικές περιοχές, με την αγορά σπιτιού στο κέντρο της πόλης να κινείται στη σφαίρα της… ουτοπίας.

Ο Κώστας Γεωργάκος, πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τιμών και Εκτιμήσεων Ακινήτων ΝΑ Ευρώπης, αποκαλύπτει: «Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ., καταγράφεται μια μείωση 10% στον πληθυσμό, η Θεσσαλονίκη έχει μείωση 1,7%, ενώ από όλη τη χώρα έχουν φύγει 500.000 νέοι. Βάσει αυτών των δεδομένων θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ περισσότερα ακίνητα στην αγορά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Το κράτος δημιούργησε με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» 40.000 νέες επιδοτούμενες ζητήσεις πανελλαδικά, την ώρα που τα σπίτια είναι δυσεύρετα. Από τις 40.000 αιτήσεις δεν θεωρώ πως θα τελεσφορήσουν πάνω από 2.000».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This