ΧΑΑ: Δυναμική κίνηση προς τις 1.250 μονάδες! Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν ΔΕΗ και τράπεζες

Ολα τα δεδομένα της αγοράς

Must Read

Με άνοδο προς τις 1.250 μονάδες κινείται σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην τελευταία διαπραγμάτευση μίας έντονα συναλλακτικής εβδομάδας που επεφύλασσε ισχυρή ανόρθωση στην αγορά

Σήμερα υλοποιείται το triple witching, η τριπλή λήξη στα παράγωγα, με τη, λήξη των συμβολαίων και των δικαιωμάτων σε δείκτες και μετοχές αλλά και το rebalancing σε FTSE / Russell, με εισροές προς τις Cenergy, Viohalco και EpsilonNet. Η μετοχή της Viohalco αναβαθμίζεται και εισέρχεται στους δείκτες FTSE / Russell Emerging Europe Large Cap από τον Mid Cap (όπου διαγράφεται), ενώ η μετοχή του ΟΛΠ όπως και της Cenergy προστίθενται στον Mid Cap. Παράλληλα, στον Small Cap εντάσσεται ο τίτλος της EpsilonNet, ενώ στον Micro Cap, θα συμπεριληφθούν οι τίτλοι των Dimand, Lavipham, και Πετρόπουλου, με ταυτόχρονη διαγραφή των μετοχών της Intrakat και της Κρι Κρι!

Τα παραπάνω δεδομένα ενισχύουν τους τζίρους και μερικώς τη μεταβλητότητα, την στιγμή που οι ξένες αγορές συνεχίζουν την ανιούσα αλλά και το ΧΑΑ που είχε βρεθεί μέχρι και στις 1.213,64 μονάδες, βρίσκοντας ένα ισχυρό cluster, στο οποίο ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι αγοραστές. Οσον αφορά την κίνηση στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει κέρδη 1,03% στις 1.246,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,2 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,13%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,35%.

Ειδικότερα, ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ΔΕΗ (+2,22%), Alpha Bank (+2,07%), Πειραιώς (+2,000%), Lamda (+1,85%) και Εθνική (+1,58%). Για την επιχείρηση ηλεκτρισμού καταλυτικά επιδρά η είδηση για κατακύρωση στην κοινοπραξία με την Archirodon της κατασκευής και εκμετάλλευσης του μεγάλου υδροηλεκτρικού Cebren στα Σκόπια, που προχώρησε το αντίστοιχο υπουργικό συμβούλιο. Αντιθέτως, μεγάλη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-1,15%), της Autohellas (-0,45%) και της Aegean (-0,34%). Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και την μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+1,77%), του Εμπορίου (+1,65%) και των Τραπεζών (+1,48%).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This