Διατηρείται το πλαφόν στα καύσιμα για το 2024 στην Γαλλία

Παραμένει στο 1,99 ευρώ/λίτρο

Must Read

Στην Ελλάδα η αισχροκέρδεια στα καύσιμα και οι ανεξέλεγκτες τιμἐς σε βενζἰνη και πετρέλαιο θέρμανσης συνεχίζουν απρόσκοπτα, από την στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτε για την ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες.

Την ίδια ώρα στην Γαλλία διατηρείται το πλαφόν στις τιμές καυσίμων για το 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πετρελαϊκή εταιρεία TotalEnergies θα διατηρήσει το πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στην Γαλλία στο 1,99 ευρώ/λίτρο σε όλη την διάρκεια του 2024, καθώς στο σχέδιο προϋπολογισμού δεν παρατείνεται η έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

«Η TotalEnergies ανέλαβε αυτήν την δέσμευση. Καλωσορίζω αυτή την απόφαση» δήλωσε ο Λεμέρ.

Στις 6 Οκτωβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies, Πατρίκ Πουγιάν, δήλωσε πως η γιγάντια γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία ήταν πιθανό να βάλει τέλος στο πλαφόν των τιμών εάν το κράτος την έπληττε με νέους φόρους.

«Πιστεύουμε πως η προοπτική της επιβολής ενός φόρου ήταν ένα μέσο για να ασκηθεί πίεση στην Total, το οποίο εξηγεί την ανακοίνωση της Total ότι θα διατηρήσει το πλαφόν του 1,99 ευρώ ανά λίτρο» δήλωσε η βουλευτής Βερονίκ Λουβαζί του συντηρητικού κόμματος Οι Ρεπουμπλικάνοι.

Τον Σεπτέμβριο, ο Μπρουνό Λεμέρ είχε εκφράσει ανησυχία για τα «υπερβολικά κέρδη» των διυλιστηρίων, αλλά αργότερα αποφάσισε να μην παρατείνει τον έκτακτο φόρο για τα υπερκέρδη της εταιρείας στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2024, το οποίο συζητείται τώρα στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This