Η στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα

Γιατί θριαμβολογεί ο ανεπάγγελτος νομικός και Υπουργός Οικονομικών;

Must Read

Σχόλιο του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου για την ελληνική οικονομία η οποία βυθίζεται χωρίς σωσίβιο και τη μνημονιακή προπαγάνδα που θεριεύει, την ώρα που η Βουλγαρία ετοιμάζεται να μας… ρίξει στον πάτο του βαρελιού:

Με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος σταθερότητας, το ΑΕΠ μας θα φτάσει το 2025 στα 240 δις € σε ονομαστικούς όρους – όσο ήταν δηλαδή πριν τα μνημόνια.

Μάλιστα! Θριαμβολογεί λοιπόν ο ανεπάγγελτος νομικός και υπουργός οικονομικών μας – χωρίς να λέει βέβαια πως ο πληθωρισμός έκτοτε ανήλθε σωρευτικά στο 21%, οπότε στην ουσία θα πρέπει να αφαιρέσει κανείς περίπου 50 δις €, για να έχει μια σωστή συγκριτική εικόνα.

Εκτός αυτού, θα πρέπει να υπολογίσει την πραγματική ανάπτυξη έκτοτε των άλλων χωρών της ΕΕ -όταν η Ελλάδα βυθιζόταν στην ύφεση.

Μόνο έτσι θα καταλάβει πως οι θριαμβολογίες αποτελούν στυγνή μνημονιακή προπαγάνδα – επίσης γιατί καταντήσαμε προτελευταίοι στο κατά κεφαλήν εισόδημα στην ΕΕ, παρά τη μείωση του πληθυσμού, περνώντας μόνο τη Βουλγαρία που σύντομα θα μας ξεπεράσει.

Γιατί; Επειδή η Βουλγαρία πρόσθεσε από το 2018 περί τις 13 μονάδες στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της, ενώ εμείς μόλις 1 – σημειώνοντας πως η Βουλγαρία είναι μια πάμπτωχη χώρα σε φυσικό, πολιτιστικό και υπόγειο πλούτο, ενώ η Ελλάδα πάμπλουτη.

Ποια είναι η διαφορά μας; Γιατί συγκλίναμε τελικά με τη Βουλγαρία προς τα κάτω, αντί με την ΕΕ προς τα επάνω;

Οι ανίκανες κυβερνήσεις μας και τα μνημόνια, στα οποία μας καταδίκασαν χωρίς λόγο – χωρίς ντροπή και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.

Τέλος, 20% δημόσιο χρέος/ΑΕΠ η Βουλγαρία, 160% εμείς του success story – συν ένα τεράστιο κρυφό χρέος.

Ας συνεχίσουν λοιπόν οι Έλληνες να ψηφίζουν τους ίδιους – περιμένοντας ανόητα πως το ίδιο πείραμα, με τα ίδια σάπια υλικά, θα έχει άλλο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, ΠΕΤΑΜΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ.

    Αναφέρουμε μόνον τα γνωστά:
    Από το 2008 μέχρι το τέλος του 2011 είχε θεσπιστεί με νόμους και χορηγήθηκαν στις τράπεζες 108 δισ. ευρώ για τη «σωτηρία» τους!

    Με το νόμο 3723/2008 θεσπίζεται η χρηματοδότηση των τραπεζών συνολικού ποσού 28 δισ. ευρώ.
    Με το νόμο 3845/2010 χορηγούνται άλλα 15 δισ. ευρώ
    Με το νόμο 3864/2010 χορηγούνται άλλα 10 δισ. ευρώ
    Με το νόμο 3872/2010 δίνονται επιπλέον 25 δισ. ευρώ
    Και μετά ήλθαν τα μνημόνια για να συνεχιστεί το «νταβατζηλίκι»:
    Με το νόμο 3965/2011 χορηγούνται επιπρόσθετα άλλα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες.
    Κατόπιν, από το 2012 με το PSI και μέχρι σήμερα με τη μέθοδο των ανακεφαλαιοποιήσεων, των αναβαλλόμενων φόρων με βάση τον νόμο 4172/2013 -γνωστό ως νόμο Χαρδούβελη- και όλων των λοιπών ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ίδιες, οι ίδιες τράπεζες απορρόφησαν από τον δημόσιο κορβανά, άλλα τουλάχιστον 123 δισ. Ευρώ!
    Ναι, η ελληνική οικονομία πάει θαυμάσια και αναπτύσσεται ταχέως. Γι’ αυτούς!!!

    Με τον κόσμο να φτωχοποιείται και το δημόσιο χρέος να εκτινάσσεται πάνω από τα 410 δισ. ευρώ σήμερα.

    Με εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα να έχουν γίνει βορά στους λωποδύτες των -θυγατρικών των τραπεζών- funds, μέσω των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This