Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Τι θα ισχύσει για τους καταναλωτές

Θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό

Must Read

Την θέσπιση ενός νέου επιδόματος θέρμανσης για τον επικείμενο χειμώνα ανακοίνωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πρόκειται για βοήθημα, το οποίο αφορά στους πολίτες που έχουν επιλέξει να θερμαἰνονται με ρεύμα (κλιματιστικά, σόμπες και ηλεκτρικά σώματα).

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε:

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο σχεδιασμού ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από τον υπουργό κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σδούκου.

Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ. Εντούτοις, σε περίπτωση που από την νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν, τότε θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θα καλύπτει την κατανάλωση ρεύματος από τον Δεκέμβριο έως και τον Απρίλιο του 2024 και το ποσό θα κυμαίνεται από 100 έως και 800 ευρώ, όπως και με το επίδομα θέρμανσης.

Το τελικό ύψος της ενίσχυσης θα διαμορφώνεται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητο και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Κάθε περιοχή θα έχει την δική της επιδότηση.

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι ίδια με εκείνα που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα και πέλετ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα καθοριστούν οι δικαιούχοι. Με άλλα λόγια, εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια πώς θα αποδείξει κάποιος μέσω του λογαριασμού ρεύματος ότι χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This