Η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά – Απανωτά τα σοκ από τις ανατιμήσεις βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Οργισμένοι οι καταναλωτές και από τις παραπλανητικές προσφορές

Must Read

Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη παρουσιάζει το νέο φορολογικό της νομοσχέδιο, προκαλώντας το γενικό ξεσηκωμό των ελεύθερων επαγγελματιών και σφοδρές αντιδράσεις από σύσσωμη την αντιπολίτευση, στα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές έρχονται αντιμέτωποι με απανωτά σοκ από τις αδιανόητες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά.

Δυστυχώς, για έναν ακόμη μήνα το ράλι τιμών δεν έχει σταματημό, με την ακρίβεια να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ακόμη και σε προϊόντα τα οποία… κάποτε θεωρούνταν «ευτελή». Και, για του λόγου το αληθές, η εκπομπή «Live News» παρουσίασε ως απτό παράδειγμα μια λίστα με συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία τον Ιανουάριο του 2022 που αγοράστηκαν κόστιζαν 109 ευρώ, ενώ, για τα ίδια ακριβώς προϊόντα, σήμερα κάποιος θα αναγκαζόταν να πληρώσει σχεδόν… 258 ευρώ!

«Τα ίδια προϊόντα τον Μάρτιο του 2022 κόστιζαν 132,86 ευρώ και τον Ιούνιο έφτασαν τα 154 ευρώ. Τον Ιανουάριο του 2023 ο λογαριασμός ήταν 178,14 ευρώ. Τον περασμένο Ιούνιο για τα ίδια προϊόντα πληρώσαμε 215,33 ευρώ και και σήμερα έχουν φτάσει στα 257,40 ευρώ. Αύξηση 136% μέσα σε μόλις ενάμιση χρόνο», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, την πρώτη θέση των ανατιμήσεων από τα προϊόντα της εν λόγω λίστας καταλαμβάνουν τα δημητριακά, καθώς τον Ιανουάριο του 2022 κόστιζαν 1,79 ευρώ, τον Ιούλιο «εκτοξεύτηκαν» στα 3,68, τον Ιανουάριο του 2023 έφτασαν στα 4,77 ευρώ και σήμερα πωλoύνται στα 4,99 ευρώ. Αύξηση, δηλαδή, της τάξης του 178,77%. Εξάλλου, το ίδιο απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων που τον περασμένο Ιανουάριο κόστιζε 6,99 ευρώ, τον Μάρτιο ανέβηκε στα 9,23 ευρώ, τον Ιούνιο σκαρφάλωσε στα 13,77 και πλέον πωλείται στα 15,98 ευρώ.

Επιπλέον, λάδι το οποίο τον Ιούλιο του 2022 κόστιζε 6,88 ευρώ το κιλό, τον περασμένο Ιανουάριο έφθασε στα 7,70 ευρώ, τον Μάρτιο του 2023 εκτοξεύτηκε στα 8,10 ευρώ και πλέον στα ράφια συναντάται στα 8,56 ευρώ. Διόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι κάποια σούπερ μάρκετ ασφαλίζουν, πλέον, συσκευασίες λαδιού με αντικλεπτικά, αντλώντας έμπνευση από την Ισπανία. Στη χώρα μας, επώνυμο ελαιόλαδο ενός λίτρου την περασμένη εβδομάδα κόστιζε 13,19 ευρώ και μολις μία εβδομάδα αργότερα σε άλλο κατάστημα εμφανίζεται στα 14,30 ευρώ, δηλαδή 1,11 ευρώ ακριβότερα.

Την ίδια ώρα, οι -αγανακτισμένοι από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις που αντικρίζουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ- καταναλωτές δηλώνουν επιφυλακτικοί και με τις προσφορές. Μάλιστα, σχετικό ρεπορτάζ του OPEN φαίνεται να τους δικαιώνει, καθώς επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοστίζει 4 ευρώ σε προσφορά 2+1, αλλά, αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά στα ράφια, θα δει ότι το συγκεκριμένο αλεύρι κοστίζει 1,28 ευρώ, πράγμα που σημαίνει πως οι τρεις συσκευασίες κοστίζουν 3,84 ευρώ, δηλαδή κατά τι φθηνότερα από την «προσφορά»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This