Θεσσαλία: Στήριξη των εφοπλιστών σε σχολεία

Αναλαμβάνουν την αποκατάσταση 33 σχολικών μονάδων που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες

Must Read

Τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης όλων των σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες αναλαμβάνει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Πρόκειται για 33 σχολεία στους Δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Δομοκού και Βόλου, με το σύνολο των μαθητών να αγγίζει τους 2.500. Αυτό προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Μελίνα Τραυλού και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιος Γιάνναρης.

Οπως εξήγησε ο υπουργός, τα έργα θα υλοποιηθούν με βάση το άρθρο 25 του νόμου 5049/2023, που αφορά τις διαδικασίες κατεπείγουσας εκτέλεσης έργων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τους εποπτευόμενους φορείς του, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Ο κατάλογος των σχολικών μονάδων στις οποίες η ΚΤΥΠ θα εκτελέσει τα έργα θα περιλαμβάνεται σε σχετική υπουργική απόφαση. Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει, κατόπιν συνεννόησης με την ΕΕΕ, τη δημοσιοποίηση της χρηματοδότησης των έργων που θα αναλάβει η ένωση.

«Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο της ένωσης κυρία Μελίνα Τραυλού και στο πρόσωπό της όλα τα μέλη του ελληνικού εφοπλισμού, που διαθέτουν 50.000.000 ευρώ στις πληγείσες -από πρωτοφανείς καταστροφές- περιοχές. Αρχικά, σημαντικό μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί στις κτιριακές υποδομές, για σχολικές μονάδες που χρήζουν εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης, βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να καταστούν λειτουργικές, σύγχρονες και αναβαθμισμένες», επεσήμανε ο κ. Σταϊκούρας.

Από την πλευρά της η κυρία Τραυλού υπογράμμισε πως η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για τη συμβολή της στην αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και τις γύρω περιοχές. «Εμείς, ως ελληνικός εφοπλισμός, ανταποκριθήκαμε άμεσα και σε διάστημα λιγότερο των 10 ημερών συγκεντρώσαμε στο ειδικό μας ταμείο πάνω από 50.000.000 ευρώ, όπως μας ζητήθηκε από την πατρίδα. Είμαστε υπερήφανοι που θα αναλάβουμε τα 33 σχολεία, που είναι και το σύνολο των σχολικών μονάδων που έχουν πληγεί. Είναι το πρώτο έργο που αναλαμβάνουμε και είμαστε σε συνεχή συνεργασία μαζί σας για να δούμε και περαιτέρω πώς θα αξιοποιήσουμε το υπόλοιπο της δωρεάς μας» σημείωσε η πρόεδρος της ένωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This