Για εντυπωσιακό 2024 προετοιμάζεται η Τράπεζα Πειραιώς

Must Read

Placement μετοχών του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, επιθυμούν στη Τράπεζα Πειραιώς για την ιδιωτικοποίησή της από το Μάρτιο του 2024 και σύμφωνα με πηγές της διοίκησης αυτό είναι το ιδανικό μέγεθος που έχει νόημα και μπορεί να φέρει επιτυχία αντίστοιχη της Εθνικής Τράπεζας.

Εκτιμούν μάλιστα ότι σε αυτήν την περίπτωση θα δούμε και αντίστοιχη υπερκάλυψη με της Εθνικής, καθώς υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για τον τραπεζικό όμιλο που βελτιώνεται και μεγεθύνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, ενώ αποτιμάται χρηματιστηριακά στο περίπου στο ήμισυ της λογιστικής αξίας και με ισχνό πολλαπλασιαστή κερδών κάτω του 5.

Αυτήν τη στιγμή, κατά την οποία η στοχοθεσία-guidance για την ερχόμενη τριετία που αναμένεται πριν από τη διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ, θα έχει τοποθετήσει σύμφωνα με πληροφορίες τον πήχη των καθαρών κερδών στο 1 δισ. ευρώ. Το δισεκατομμύριο είναι σημαδιακό για την Πειραιώς, τόσο για το placement, όσο και για τα κέρδη.

Βεβαίως διάθεση μεριδίου μετοχών αξίας ενός δισ. ευρώ αντιστοιχεί περίπου στο σύνολο των μετοχών του ΤΧΣ τουλάχιστον με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, χωρίς ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι η τράπεζα δεν έχει τα φόντα να αποκτήσει υψηλότερη, εφόσον έχει τρέξει δυνατά για το φίνις του 2023. Θα ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα στο τέλος Φεβρουαρίου και θα δώσει ισχυρό μέρισμα.

Η Τράπεζα θα ανακοινώσει στο τέλος της χρονιάς μειωμένο δείκτη κόκκινων δανείων κάτω του 5% κι έχοντας αυξήσει τα κεφάλαιά της στοχεύει να αυξήσει και τα μερίσματά της προς το επίπεδο 25% επί των κερδών στις επόμενες χρήσεις, με πρώτο στόχο το 15% από τα κέρδη του 2024 με το ισχύον guidance και ενόψει ανακοινώσεων για τα αποτελέσματα της χρονιάς που φεύγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This