Βαρύ το «καλάθι» της εφορίας: Ποιες πληρωμές πρέπει να γίνουν μέχρι αύριο!

Αναλυτικά όλες οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων

Must Read

Βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι μέχρι αύριο, Παρασκευή 29/12, καθώς είναι η τελευταία ημέρα για όσους θέλουν να είναι συνεπείς και εμπρόθεσμοι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. 

Το τέλος της χρονιάς πλησιάζει, και οι οικονομικές εκκρεμότητες των Ελλήνων δεν έχουν άλλα περιθώρια. Υποχρεωτικά για όποιον δεν θέλει να επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις, μέχρι αύριο Παρασκευή 29/12, πρέπει να πληρωθούν:

  • η 6η δόση του φόρου εισοδήματος
  • η 8η δόση του ΕΝΦΙΑ 
  • ρυθμίσεις οφειλών που αφορούν τους φορολογούμενους που πληρώνουν υποχρεώσεις προς την ΑΑΔΕ σε δόσεις (είτε με την πάγια ρύθμιση είτε με τις 120 δόσεις ή άλλο σχήμα)
  • όσοι έχουν ρυθμίσεις δεν πρέπει να αμελήσουν να πληρώσουν την δόση Δεκεμβρίου 

Παραλλήλως, οι φορολογούμενοι δεν θα πρέπει να ξεχάσουν πως θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε οι δαπάνες τους με πλαστικό χρήμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου να καλύπτουν το 30% του εισοδήματός του. Ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που θα έχουν τεκμαρτό εισόδημα από το 2024, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να καλύψουν το 30% του τεκμαρτού εισοδήματος (10.920€) με δαπάνες με πλαστικό χρήμα. Δηλαδή πρέπει να έχουν τουλάχιστον 3.276€ σε δαπάνες με πλαστικό χρήμα ώστε να μην επιβαρυνθούν με διπλό φόρο: πέναλτι 22% για την έλλειψη αρκετών δαπανών σε πλαστικό χρήμα και έξτρα φόρο από το τεκμαρτό εισόδημα (που ούτως ή άλλως θα έχουν).

Έως αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν από μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και οι εισφορές του ΕΦΚΑ Νοεμβρίου, εκτός αν δοθεί ολιγοήμερη παράταση της τελευταίας στιγμής (όπως έγινε πέρσι). Όσον αφορά στην επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για το 2024, αυτή μπορεί να γίνει έως τις 31/1/ 2024. 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This