Ντελίριο των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες: Νέες τιμές – στόχοι για τις μετοχές

Must Read

Νέα άνοδο από 35% – 39% για τις τιμές των τραπεζικών μετοχών βλέπει η Jefferies αναμένοντας μέση απόδοση κεφαλαίων RοTE 12% – 14% σε προσαρμοσμένη βάση, το 2025 και μείωση κόκκινων δανείων (ανοιγμάτων NPE). Έτσι δίνει σύσταση αγοράς για όλες τις τραπεζικές μετοχές των συστημικών τραπεζών και αυξάνει σημαντικά τις τιμές στόχους, διατηρώντας ως κορυφαία επιλογή τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Οι νέες τιμές στόχοι είναι:

ΕΤΕ στα 8,80 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα από 7,40 ευρώ προηγουμένων με περιθώρια ανόδου 36%, (εκτιμά EPS κέρδη ανά μετοχή στα 1,21 φέτος από 1,16 ευρώ πέρυσι),

Alpha Bank στα 2,25 ευρώ από 1,10 ευρώ πριν με περιθώρια ανόδου 45% (εκτιμά EPS κέρδη ανά μετοχή στα 0,35 ευρώ φέτος από 0,32 ευρώ πέρυσι),

Πειραιώς στα 4,45 ευρώ από 3,10 ευρώ πριν, με περιθώριο ανόδου 35% (εκτιμά EPS κέρδη ανά μετοχή στα 0,72 ευρώ φέτος από 0,56 ευρώ πέρυσι),

Eurobank στα 2,25 ευρώ επίσης από 1,70 ευρώ προηγουμένως, με περιθώρια ανόδου 39% (εκτιμά EPS κέρδη ανά μετοχή στα 0,30 ευρώ φέτος από 0,34 ευρώ πέρυσι).

Σύμφωνα με τη Jefferies οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με τιμή στο 0,6 της ενσώματης λογιστικής αξίας τους και έτσι εκτιμά ότι οι αποτιμήσεις μπορούν να φθάσουν το 80% των προβλέψεων για τις αποδόσεις τους. Συγκριτικά για παράδειγμα η τιμή της Alpha Bank είναι στο 0,5 της ενσώματης λογιστικής αξίας της, ενώ διαπραγματεύεται φθηνότερα από γαλλικές τράπεζες με απόδοση κεφαλαίων ROTE μισή ποσοστιαία μονάδα μεγαλύτερη σχεδόν στο 11%.

Αντίστοιχα η Πειραιώς διαπραγματεύεται στο 5,5 της λογιστικής αξίας της όταν η απόδοση κεφαλαίων είναι σχεδόν 12% όπως και των ιταλικών τραπεζών που διαπραγματεύονται στο 65%-70% της ενσώματης λογιστικής αξίας τους.

Τέλος, ΕΤΕ και Eurobank διαπραγματεύονται μεταξύ 0,75 και 0,80 της λογιστικής αξίας τους με απόδοση κεφαλαίων περίπου μεταξύ 13,5%-14,5% όταν οι τράπεζες Βελγίου, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου με απόδοση κάτω του 13 ROTE διαπραγματεύονται στο 0,8 της λογιστικής αξίας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This