Μέχρι 10.000 ευρώ οι πληρωμές σε μετρητά εντός ΕΕ

Στόχος να εντοπιστούν και να περιοριστούν οι ύποπτες συναλλαγές

Must Read

Στα 10.000 ευρώ περιορίζονται οι πληρωμές σε μετρητά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη συμφώνησαν την Πέμπτη σε πλαφόν στο πλαίσιο νομοθεσίας κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η διάταξη αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, νομοθετικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε έπειτα από 2,5 χρόνια διαπραγματεύσεων και θα τεθεί σε ισχύ το 2024.

Στόχος είναι η προσέγγιση πολύ διαφορετικών υφιστάμενων κανονισμών στις 27 χώρες της ΕΕ για να εντοπιστούν και να περιοριστούν οι ύποπτες συναλλαγές.

Η νέα νομοθεσία εναρμονίζει και αυστηροποιεί που επιβάλλονται ιδίως σε τράπεζες, κτηματομεσιτικά γραφεία και καζίνο. Αυτοί οι φορείς θα πρέπει να αναγνωρίζουν τους πελάτες τους ή ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων πίσω από αδιαφανείς χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Η εφαρμογή θα επεκταθεί στον τομέα κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ιχνηλασιμότητα και σε αυτόν τον τομέα.

Θα αφορούν, επίσης, στο εμπόριο προϊόντων πολυτελείας, πολύτιμα μέταλλα, κοσμήματα, ρολόγια και υπερπολυτελών αυτοκινήτων, ιδιωτικών τζετ ή σκαφών αναψυχής.

Τέλος, οι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και οι ατζέντηδες θα υπόκεινται σε ενισχυμένους κανονισμούς από το 2029.

Επιπλέον, η νέα νομοθεσία θα ενισχύσει τις εξουσίες των Μυστικών Υπηρεσιών χρηματοοικονομικών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This