Ραγδαίες εξελιξεις στην EAGLE BULK SHIPPING! Η ναυτιλιακή OAKTREE απέκτησε ποσοστό 10%

Αναδιαμόρφωση των μετοχικών ισορροπιών

Must Read

Σε παρτίδα πόκερ με ψηλά πονταρίσματα έχει εξελιχθεί η διαμόρφωση των μετοχικών ισορροπιών της εισηγμένης ναυτιλιακής Eagle Bulk Shipping, που επί του παρόντος έχει ως βασικό μέτοχο την επίσης εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Star Bulk Carriers της οποίας ηγείται ο Πέτρος Παππάς.

Το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο και πρώην μέτοχος της ναυτιλιακής Oaktree Capital Managment απέκτησε εκ νέου σημαντικό μερίδιο στην Eagle Bulk, μετατρέποντας ομόλογα σε μετοχές επτά μήνες αφότου η έξοδός της άφησε ανοιχτή την πόρτα για την εξαγορά από τη Star Bulk.

Η Oaktree επέλεξε να μετατρέψει ένα μέρος των μετατρέψιμων ομολογιών της σε σχεδόν 1,1 εκατ. μετοχές κι έτσι μαζί με την Brookfield και την BAM Partners Trust απέκτησαν μερίδιο 9,96% με 1,1 εκατ. μετοχές. Αυτό καθιστά την Oaktree Capital τον τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο με ένα μερίδιο αξίας 57 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μετατροπή σημαίνει ότι η Star Bulk θα πρέπει να εκδώσει άλλες 2,88 εκατομμύρια μετοχές στο πλαίσιο της συμφωνίας για να εξαγοράσει την Eagle Bulk.

Η τελευταία αλλαγή στις ισορροπίες μετόχων της Eagle έρχεται έπειτα από πώληση μετοχών από την BlackRock νωρίτερα τον Φεβρουάριο. Η BlackRock μείωσε το μερίδιό της στην Eagle Bulk στο 7,7% ξεφορτώνοντας μετοχές 11 εκατομμυρίων δολαρίων, εβδομάδες μετά τη δημιουργία μιας θέσης σχεδόν 10%. Η Oaktree πούλησε το μερίδιό της 27,6% τον περασμένο Ιούνιο, όταν η τιμή ήταν περίπου $48,37. Ελληνες εφοπλιστές διερευνούσαν την αγορά των μετοχών της Oaktree, καθιστώντας σαφές πως η εταιρία ήταν ευάλωτη σε εξαγορά.

Η ίδια η Eagle Bulk αγόρασε προληπτικά ολόκληρο το μερίδιο Oaktree για 219 εκατομμύρια δολάρια. Την ίδια περίοδο, η ελληνική Danaos Corp (Ιωάννης Κούστας) αποκάλυψε μερίδιο 16,7% στην Eagle Bulk, ενώ η κυπριακή πλοιοκτήτρια Castor Maritime (οικογένεια Παναγιωτίδη) αποκάλυψε συμμετοχή 14,9%. Ηταν όμως τελικά η αστάθεια που δημιουργήθηκε από την επιθυμία της Oaktree να αποχωρήσει- μετά την υποστήριξή της στην Eagle Bulk για μία δεκαετία- που έθεσε σε κίνηση την τελική εξαγορά της εταιρίας από τη Star Bulk σε ένα deal αξίας 500 εκατομμυρίων δολα-
ρίων.

Η Oaktree πούλησε επίσης 10.000.000 μετοχές της Star Bulk στην ίδια την εταιρία, σε μια συμφωνία 185.00.000 δολαρίων πέρυσι. Τώρα αναμένονται τα επόμενα βήματα του Πέτρου Παππά και των άλλων Ελλήνων μετόχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This