Στον «αέρα» χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες: Εμφανίζονται ανασφάλιστοι ενώ πληρώνουν!

Αμέτρητες καταγγελίες ακόμα και σε περιπτώσεις οφειλών 10 ευρώ

Must Read

Απίστευτο μπάχαλο επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον ΕΦΚΑ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες μη μισθωτοί σπεύδουν να αποδείξουν είτε ότι πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους εισφορές, είτε ότι ρύθμισαν τις οφειλές τους. Ωστόσο, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μικροοφειλέτες. Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται…

Χωρίς ασφαλιστική ικανότητα είναι χιλιάδες ασφαλισμένοι μη μισθωτοί, οι οποίοι εμφανίζονται στο σύστημα να χρωστούν ακόμα και 0,50 λεπτά, ωστόσο οι ίδιοι έχουν απόλυτη άγνοια των μικροοφειλών τους, με αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστοι! Ανασφάλιστοι όμως, εμφανίζονται και πολλές περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι καταβάλλουν κανονικά κάθε μήνα τις εισφορές τους, αλλά το σύστημα δεν «ενημερώνεται»… Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι, πως γίνεται κάποιοι άλλοι να έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση ή ακόμα και εξόφληση των οφειλών τους, και να μην μπορούν να κάνουν χρήση των ασφαλιστικών τους καλύψεων.

Οι καταγγελίες καθημερινά παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, με τον ΕΦΚΑ να διευκρινίζει με μεγάλη καθυστέρηση ότι ακόμα και στην περίπτωση που μηδένισαν τις οφειλές τους μέσα στον Φεβρουάριο, η εξόφληση θα εμφανιστεί με τουλάχιστον έναν μήνα διαφορά. Αποτέλεσμα, ακόμα και με οφειλές των 10, των 20 ή και των 50 ευρώ, τις οποίες μπορεί και να αγνοούν οι ασφαλισμένοι, διακόπτεται η ασφαλιστική τους ικανότητα. Όσοι εμφανίζονται ανασφάλιστοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα υποκαταστήματα του ασφαλιστικού οργανισμού για να αποδείξουν όχι μόνο ότι δεν είναι «ελέφαντες», αλλά και ότι έχουν πληρώσει! Συγκεκριμένα, αφού αποπληρωθεί τυχούσα οφειλή, θα πρέπει ο ασφαλισμένος είτε να μεταβεί σε ένα υποκατάστημα με την απόδειξη πληρωμής της τράπεζας και την ίδια στιγμή να αποκτήσει ασφαλιστική ικανότητα, είτε να υποβάλει σκαναρισμένη την απόδειξη στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και να του δοθεί η ασφαλιστική ικανότητα έπειτα από δύο εργάσιμες ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This