Αναβιώνουν οι «χαμένες» ρυθμίσεις για χρέη προς ΕΦΚΑ!

Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα έως τις 29 Απριλίου να προχωρήσουν σε εξόφληση του οφειλόμενου ποσού για να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις

Must Read

Τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν έως τις 29 Απριλίου τις ανεξόφλητες δόσεις και να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις των 72, 100 και 120 δόσεων, που είχαν χάσει στο παρελθόν, θα έχουν οι οφειλέτες.

Όπως σημείωσε μιλώντας στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, η καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο άρθρο 87 σχετικά με την τακτοποίηση ρυθμίσεων οφειλών επεκτείνεται μέχρι τη δημοσίευση σε ΦΕΚ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν νομοθετούμε μια διαδικασία αναβίωσης των ρυθμίσεων. Αντιθέτως, είναι μια διαδικασία που θα επιτρέψει στη διοίκηση να “σκοτώσει” τις ρυθμίσεις που πρέπει “να πεθάνουν”. Δηλαδή, εξορθολογίζουμε το σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας ο οποίος να διαμαρτυρηθεί ότι π.χ. εγώ είχα δώσει κάποια χρήματα, αλλά δεν ελήφθησαν υπόψη στη ρύθμιση». Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω ειδικής ψηφιακής εφαρμογής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεών τους, καθώς και για τα ποσά τυχόν επιστροφών φόρων και καταβολών που εκκρεμούν προς πίστωση. Σε ψηφιακό αρχείο που δημιουργείται μέσω της εφαρμογής αποτυπώνονται τόσο η συνολική εικόνα των ληξιπρόθεσμων δόσεων ρυθμίσεων και οι αντίστοιχες ταυτότητες ρυθμισμένων οφειλών όσο και το τελικό οφειλόμενο ποσό, όπως διαμορφώνεται, αφού συνυπολογιστούν οι εκκρεμείς καταβολές, αποδόσεις και επιστροφές.

Η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλής:

  • Αποκλειστικά μέσω web banking. Δεν διατίθεται δυνατότητα πληρωμής μέσω IRIS ή κάρτας
  • Μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος του υπό ψήφιση νομοσχεδίου για την αναθεώρηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (άρθρο 87)
  • Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησης ή μερικής εξόφλησης του οφειλόμενου ποσού, θα επέλθει απώλεια των ρυθμίσεων για το υπόλοιπο οφειλόμενο πόσο

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr) στη διαδρομή: Εφαρμογές> Φορολογικές Υπηρεσίες> Ρυθμίσεις με ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις. Επισημαίνεται ότι η διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με επιστροφές φόρων δεν συμπεριλαμβάνει ρυθμίσεις που έχουν ήδη απολεστεί με πράξη προϊσταμένου ΔΟΥ. Για τη διευκόλυνσή τους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα ειδοποιήσει μέσω e-mail και μηνυμάτων στη θυρίδα τους (και στο myAADEapp) τους 215.000 φορολογουμένους που έχουν ρυθμίσεις με ανεξόφλητες δόσεις, οι οποίες με βάση τις κείμενες διατάξεις συνεπάγονται την απώλειά τους. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This