Βασίλης Κορκίδης: «Υψηλότερος σε σύγκριση με πέρσι αναμένεται ο πασχαλινός τζίρος»

«Η έξοδος του Πάσχα σε κοντινούς προορισμούς αναμένεται, φέτος, να είναι μεγαλύτερη και πολλά υποσχόμενη»

Must Read

Ενθαρρυντικά είναι για τους καταστηματάρχες τα μηνύματα από την αγοραστική κίνηση ενόψει Πάσχα, τόσο στον τομέα των τροφίμων, όσο και στο λιανεμπόριο.

Όπως επιβεβαιώνει, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, οι προσδοκίες της φετινής πασχαλινής αγοράς είναι αυξημένες. Ο ίδιος εκτιμά πως η αγοραστική κίνηση αναμένεται να φέρει την «ανάσταση» στο σύνολο της ελληνικής αγοράς για το λιανικό εμπόριο μετά από μια δίμηνη υποτονική περίοδο που ακολούθησε των φετινών χειμερινών εκπτώσεων.

«Παρά το γεγονός πως η πασχαλινή αγορά είναι μικρή σε διάρκεια, είναι αρκετά έντονη σε κύκλο και όγκο εργασιών, τόσο στο κλάδο των τροφίμων, λόγω του πασχαλινού τραπεζιού, όσο και σε πολλούς άλλους κλάδους της λιανικής, λόγω των παραδοσιακών δώρων», αναφέρει και συνεχίζει:

«Λαμβάνοντας υπόψη τους περυσινούς αρχικούς ενδοιασμούς για περιορισμένη κατανάλωση λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας, που δεν επιβεβαιώθηκαν, αναμένεται και φέτος ο τζίρος να είναι, έστω και πληθωριστικά, αυξημένος συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, τόσο στις τοπικές αγορές τροφίμων, όσο και στα εμπορικά καταστήματα της Αττικής. Οι γονείς και οι νονοί, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στις οικογενειακές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις, αγοράζοντας τα καθιερωμένα πασχαλινά δώρα στα παιδιά και βαφτιστήρια».

Ο τζίρος και το δώρο του Πάσχα

Ο Βασίλης Κορκίδης κάνει λόγο και για τον εορταστικό τζίρο, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και διαμονής, που θα αποτυπωθεί στα στατιστικά του Μαΐου και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ της περυσινής χρονιάς. «Αφού, φέτος, το ελληνικό Πάσχα είναι ουσιαστικά εντός της θερινής τουριστικής περιόδου και θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αυξημένη τουριστική κίνηση από το εξωτερικό με την εισαγόμενη κατανάλωση. Στις κεντρικές αγορές της Αττικής, οι πωλήσεις, κατά την διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, αναμένονται βελτιωμένες, ενώ η επισκεψιμότητα στα μαγαζιά, θα γίνει αισθητή με την έναρξη του διευρυμένου εορταστικού ωραρίου από αύριο Πέμπτη 25 Απριλίου», εξηγεί, ενώ υπογραμμίζει πως η αγορά «ανασταίνεται» με την καταβολή του δώρου Πάσχα.

Η αγορά υπολογίζει να απορροφήσει μεγάλο μέρος του δώρου του Πάσχα και, σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των μισθών, ευελπιστεί οι καταναλωτές να επηρεαστούν όσο το δυνατόν λιγότερο από την ακρίβεια στα τρόφιμα και, κυρίως, του «οβελία» που, και φέτος, παρατηρείται οι τιμές να κινούνται ανοδικά, τόσο λόγω του κόστους παραγωγής για τους κτηνοτρόφους, όσο και της μείωσης του ζωικού κεφαλαίου.

Το Πάσχα στο χωριό

Βέβαια, ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως το «Πάσχα στο χωριό» κοστολογείται και φέτος ακριβά, λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, καθώς και των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Γεγονός που προβληματίζει, αλλά δεν φαίνεται να σταματά τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου από τη μεγάλη έξοδο, σύμφωνα και με τις αυξημένες κρατήσεις των εισιτηρίων από το λιμάνι του Πειραιά, προς κάθε νησιωτικό προορισμό.

«Παρά, λοιπόν, τις πολλές αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, κυρίως λόγω της ακρίβειας στα τρόφιμα, οι ολιγοήμερες πασχαλινές αποδράσεις σε χωριά, νησιά και εξοχικά δεν θα περιοριστούν. Η έξοδος του Πάσχα σε κοντινούς προορισμούς αναμένεται, φέτος, να είναι μεγαλύτερη και πολλά υποσχόμενη, αφού θα τονώσει και τις περιφερειακές αγορές των εξοχικών προορισμών της Αττικής και των νησιών του Αργοσαρωνικού», επισημαίνει ο κ. Κορκίδης και καταλήγει:

«Διανύουμε μια περίοδο με εντάσεις και πολέμους τριγύρω μας, κατά την οποία όλος ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να αισθανθεί καλύτερα και να βελτιώσει τη ψυχική του διάθεση. Αντίστοιχα, και οι άνθρωποι της αγοράς, έχουμε την ανάγκη του ευδιάθετου με τις φθηνότερες τιμές καταναλωτή. Πιστεύουμε, λοιπόν, πως όλοι μαζί θα καταφέρουμε να περάσουμε, αφενός με ευλάβεια αυτές τις ‘Αγιες ημέρες και, αφετέρου, να χαρούμε το Ορθόδοξο Πάσχα μας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This