Έχουμε καταντήσει το Πουέρτο Ρίκο της ΕΕ

Συχνά αναρωτιέται κανείς τι είναι χειρότερο...

Must Read

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της Βουλής δίνει την απάντηση στην απορία: το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, ή το εμπορικό έλλειμμα είναι χειρότερο;

Συχνά αναρωτιέται κανείς τι είναι χειρότερο – το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών που μας χρεώνει στο εξωτερικό (-14 δις € το 2023) ή το εμπορικό έλλειμμα που συμπεριλαμβάνεται μεν στο ισοζύγιο, αλλά μειώνει επί πλέον το ΑΕΠ μας (-32 δις € το 2023);

Χωρίς τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού βέβαια, όπου έχουμε καταντήσει το Πουέρτο Ρίκο της ΕΕ (=το μόνο κοινό με τις ΗΠΑ το δολάριο), θα είχαμε ήδη «εξαϋλωθεί».

Πάντως, πρόκειται για έναν ακόμη οικονομικό δείκτη που είναι στο βαθύ κόκκινο, χειρότερος από το χείριστο του 2023 – παρά τη μείωση των εισαγωγών το 2024, λόγω φτωχοποίησης των Ελλήνων, αλλά δυστυχώς επίσης των εξαγωγών.

Οι θριαμβολογίες για ανάπτυξη (με δανεικά και κατανάλωση) μας έλειπαν!

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This