Η οικονομικότερη αλλά και γευστικότερη «λύση» για τις οικογένειες που ήθελαν κάποτε να απολαύσουν κάτι γρήγορο αλλά και φτηνό, το σουβλάκι, έγινε και εκείνο μία... απόλαυση πολυτελείας! Οι τιμές του ζαλίζουν, με το τυλιχτό να ξεπερνά ακόμα και τα 4 ευρώ!
Σουβλάκι από… χρυσάφι!
Οι συνεχείς αυξήσεις έχουν ανεβάσει ακόμη περισσότερο το κόστος για την παρασκευή ενός τυλιχτού, με την τιμή του να έχει ήδη εκτοξευτεί τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, η μέση τιμή σήμερα για το τυλιχτό κυμαίνεται στο Κουκάκι 4 ευρώ, στο Παγκράτι 4 ευρώ και 10 λεπτά, στην Καλλιθέα 4 ευρώ και 50 λεπτά. Ενώ στην Κρήτη και στη Μύκονο η τιμή ξεπερνά ακόμα και τα 6 ευρώ! Η ακρίβεια «χτυπά» πλέον και τα προϊόντα που παραδοσιακά αποτελούσαν μία οικονομική λύση για τους πολίτες. Να σκεφτεί κανείς ότι πριν 4 χρόνια, ένα σουβλάκι δεν ξεπερνούσε τα 2 ευρώ! Δεν είναι τυχαίο ότι, τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί τεράστια μείωση στον τζίρο των ψητοπωλείων της Αττικής που αγγίζει ακόμα και το 30%! Οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, με τους καταναλωτές να βλέπουν το κόστος της καθημερινότητας να αυξάνεται και τους μισθούς τους να παραμένουν στα ίδια επίπεδα.