«Υπ’ ατμόν» το υπουργείο Εσωτερικών για τις δημοπρατήσεις έργων

Must Read

Σε ατμομηχανή της ανάπτυξης για την «επόμενη ημέρα» φαίνεται ότι μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών, με τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει εμφατικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη «έχουμε αναμμένες τις μηχανές».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι από τον επόμενο μήνα ξεκινούν δημοπρατήσεις έργων, τα οποία θεωρούνται ώριμα και δεν είχαν χρηματοδοτηθεί από το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης λόγω έλλειψης πόρων.

Κάτι που έχει αλλάξει με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο σημείωσε ότι χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως τον προσδιόρισε ο υπουργός, είναι το να αναδειχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν και οι δυσμενείς επιπτώσεις από την υγειονομική κρίση του Covid-19.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό, εκτός από τα έργα υποδομών θα ενταχθούν και έργα προστασίας του περιβάλλοντος και νέων τεχνολογιών που θα βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθούν «έξυπνες πόλεις», ενώ ταυτόχρονα θα ανακουφιστούν οικονομικά οι δήμοι ως προς το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν λόγω της μη είσπραξης ανταποδοτικών τελών.

Όλα αυτά συζητήθηκαν και στην τηλεδιάσκεψη του Τ. Θεοδωρικάκου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε το πρωί της Παρασκευής, με συμμετέχοντα και τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, λοιπές εκκρεμότητες που μπορεί να υπάρχουν, τις οποίες πρέπει να γνωρίζει η κυβέρνηση και πιθανές επιλογές στη χρηματοδότηση. Ενώ ως πιο βασικό θέμα τέθηκε το κατά πόσον οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να ωριμάσουν γρήγορα τα έργα, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να τα υλοποιήσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This