Πέμπτη 24/6/2021

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά άρση των «εξαιρέσεων» από τα μέτρα ενίσχυσης και ένταξη επιπλέον ΚΑΔ

Να αρθούν συγκεκριμένοι περιορισμοί, που προκύπτουν από τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ και αποκλείουν συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ.

Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως οι επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 5 άτομα προσωπικό μένουν εκτός επιδόματος, χωρίς να είναι αντιληπτός ο λόγος αυτού του περιορισμού.

Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει να διευρυνθεί το πλαίσιο αυτό και να συμπεριλαμβάνει επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον έως και 10 άτομα προσωπικό, υπολογιζόμενου σε 10 ετήσιες μονάδες εργασίας.

Επίσης, αποκλείονται επιχειρήσεις που το τελευταίο εξάμηνο έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ, θεωρούμενες ως αδρανείς. Η μηδενική δήλωση ΦΠΑ δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο προσδιορισμού των αδρανών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δηλώνουν μηδενικό ΦΠΑ, κυρίως επειδή εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων, όπου για παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών μέχρι 10.000 ευρώ απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει αυτός ο περιορισμός να αρθεί, καθώς αποκλείει μια κατηγορία επιχειρηματιών που πιθανότατα έχει περισσότερο ανάγκη το βοήθημα αυτό.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά ακόμη να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης κι άλλοι ΚΑΔ, που οι τζίροι τους έχουν μειωθεί από 70% έως και 100% λόγω ειδικών συνθηκών, όπως η εκμετάλλευση καταστήματος ψιλικών ειδών γενικά, το λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού και η εκμετάλλευση περιπτέρου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ