Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά άρση των «εξαιρέσεων» από τα μέτρα ενίσχυσης και ένταξη επιπλέον ΚΑΔ

Must Read

Να αρθούν συγκεκριμένοι περιορισμοί, που προκύπτουν από τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ και αποκλείουν συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ.

Σε επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως οι επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 5 άτομα προσωπικό μένουν εκτός επιδόματος, χωρίς να είναι αντιληπτός ο λόγος αυτού του περιορισμού.

Η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει να διευρυνθεί το πλαίσιο αυτό και να συμπεριλαμβάνει επιχειρήσεις που απασχολούν τουλάχιστον έως και 10 άτομα προσωπικό, υπολογιζόμενου σε 10 ετήσιες μονάδες εργασίας.

Επίσης, αποκλείονται επιχειρήσεις που το τελευταίο εξάμηνο έχουν υποβάλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ, θεωρούμενες ως αδρανείς. Η μηδενική δήλωση ΦΠΑ δεν αποτελεί αξιόπιστο κριτήριο προσδιορισμού των αδρανών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δηλώνουν μηδενικό ΦΠΑ, κυρίως επειδή εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων, όπου για παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών μέχρι 10.000 ευρώ απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει αυτός ο περιορισμός να αρθεί, καθώς αποκλείει μια κατηγορία επιχειρηματιών που πιθανότατα έχει περισσότερο ανάγκη το βοήθημα αυτό.

Η ΓΣΕΒΕΕ ζητά ακόμη να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης κι άλλοι ΚΑΔ, που οι τζίροι τους έχουν μειωθεί από 70% έως και 100% λόγω ειδικών συνθηκών, όπως η εκμετάλλευση καταστήματος ψιλικών ειδών γενικά, το λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού και η εκμετάλλευση περιπτέρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This