Παραδέχτηκε ο Βορίδης ότι το Μαξίμου έχει παράνομο λογισμικό για υποκλοπές;

Σε ρόλο συνηγόρου επιχείρησε να πείσει ότι δεν είναι παράνομη η κατοχή του λογισμικού, αλλά η χρήση του

Must Read

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη σήμερα σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, την ώρα που τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου για το θέμα των παρακολουθήσεων στην χώρα μας έχουν γίνει πλέον… καθημερινό φαινόμενο.

Τα όσα υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών άφησαν πολλά ερωτηματικά στους τηλεθεατές, καθώς ουσιαστικά, έμοιαζαν με έμμεση παραδοχή ότι το Μαξίμου έχει στην κατοχή του παράνομο λογισμικό υποκλοπών.

«Η παράνομη πράξη δεν είναι η κατοχή του, είναι η υποκλοπή. Ακόμη και αν αποδειχθεί ότι είναι μόνο γι’ αυτό. Κατοχή μόνο, μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη, δηλαδή “το πήρα αλλά δεν το χρησιμοποίησα”. Ακόμη δεν έχω κάνει παράνομη πράξη» δήλωσε ο Βορίδης μιλώντας στο mega.

O ίδιος έμοιαζε να έχει αναλάβει τον ρόλο συνηγόρου κατηγορούμενου για ποινικά αδικήματα, καθώς επιχείρησε να πείσει ότι δεν είναι γνωστό ποιες εταιρείες έχουν εμπλακεί στις υποκλοπές, παρά το γεγονός ότι η επιτροπή Pega αναφέρεται σε συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία μάλιστα έχουν αναφερθεί πολλάκις.

«Υπάρχει δυνατότητα να γίνει έλεγχος στα αρχεία των εταιρειών  που εμπορεύονται το συγκεκριμένο λογισμικό; (…) Ξέρουμε εμείς ποιες είναι αυτές οι εταιρείες που εμπορεύονται το συγκεκριμένο λογισμικό; Εγώ δεν το ξέρω αυτό, εγώ δεν το ξέρω, εγώ δεν το ξέρω, εγώ. Μπορεί να το ξέρει κάποιος άλλος. Εγώ δεν το ξέρω…», ανέφερε ο Μάκης Βορίδης, προσπαθώντας να πείσει ότι η κατοχή παράνομη λογισμικού με την χρήση του αποτελούν δύο διαφορετικά ζητήματα.

«Η εμπορία αυτού του λογισμικού, καταρχήν, δεν είναι παράνομη. Μπορεί να καταστεί, με νομοθεσία , αν δεν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή», δήλωσε προκαλώντας την αντίδραση των δημοσιογράφων οι οποίοι ρώτησαν: «Αυτό το λογισμικό δεν είναι για υποκλοπή; Δεν το χρησιμοποιούν για αυτό τον λόγο»;

Τότε ο υπουργός εσωτερικών απάντησε: «Αν δεν χρησιμοποιηθεί για υποκλοπή…».

«Αφού αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει στην αγορά» σχολίασαν εκ νέου οι δημοσιογράφοι και ο Βορίδης απάντησε: «Δεν το ξέρω αν είναι αυτός, δεν το ξέρω αυτό, δεν το ξέρω, αν είναι μόνο αυτός ή είναι κάτι άλλο. Δεν το ξέρω αυτό, είναι μια τεχνική συζήτηση, εγώ δεν ξέρω να την κάνω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο «φάκελος» της υπόθεσης μπορεί να κλείσει αν… νομοθετηθεί η απαγόρευση πωλήσεων παράνομων λογισμικών στη χώρα μας! «Εμείς λέμε, το είπε η κυβέρνηση, ότι θα απαγορεύσουμε στην Ελλάδα την εμπορία αυτού του λογισμικού. Θα έχει γίνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα το κάνει η Ελλάδα πρώτη» είπε με τους δημοσιογράφους να σχολιάζουν: «Και θα πέσει ταφόπλακα σε ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα»…




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This