Οργή για την απαράδεκτη απόφαση δημάρχου να συνεργαστεί με πόλη κατεχόμενη από τους Αζέρους

Αντέδρασε άμεσα ο δήμαρχος και ακύρωσε την υπογραφή του συνεργάτη του!

Must Read

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας εκφράζει μεγάλη απογοήτευση αλλά και έντονη δυσφορία, για την απόφαση του Δήμου Κορινθίων να συνάψει πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, για την πόλη Σουσί του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Η οργή των Αρμενίων που όμως είναι οργή όλων των Ελλήνων, εκφράζεται με την επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλειο Δ. Νανόπουλο (φωτό) και το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία κοινοποιήθηκε επίσης στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, καθώς και την ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας)

Την παραθέτουμε αυτούσια:

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2022
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Κορινθίων,

Με μεγάλη απογοήτευση αλλά και έντονη δυσφορία πληροφορηθήκαμε από τα ειδησεογραφικά μέσα του Αζερμπαϊτζάν, για το πρωτόκολλο πρόθεσης συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και του Αζερμπαϊτζάν, με την πόλη Σουσί του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων κ. Γεώργιος Μπακάκης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου και του Δήμου Κορινθίων, συμμετείχε στο παγκόσμιο συνέδριο ιστορικών πόλεων στη Νότια Κορέα, όπου και υπεγράφη το πρωτόκολλο, μεταξύ της ελληνικής και της αζερικής αντιπροσωπείας. Μια ενέργεια, που δυστυχώς δεν τιμά την αρχαία πόλη της Κορίνθου, αλλά ούτε και τους κατοίκους της , που έχουν επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ανθρωπιστικά θέματα και ζητήματα Διεθνούς Δικαίου, σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας της.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πόλη Σουσί αποτελεί ιστορικό αρμενικό έδαφος, από τα αρχαία χρόνια. Είναι σύμβολο των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, και αντανακλά την δύναμη για αναγέννηση και το πάθος για ελευθερία και ανεξαρτησία του ηρωϊκού λαού μας. Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου πολέμου των 44 ημερών, το Σουσί πέρασε στην παράνομη κατοχή του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έκτοτε προσπαθεί να επιβάλει μια δική του, εντελώς στρεβλή εκδοχή της ιστορίας, παραπληροφορώντας και παραποιώντας την ιστορική αλήθεια.

Η κοινή επίθεση Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ήταν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Η ίδια συμμαχία εξακολουθεί να στοχοποιεί με κάθε τρόπο την Αρμενία και τους Αρμένιους του Αρτσάχ, με στρατιωτικές επιθέσεις, οικονομικό αποκλεισμό και απάνθρωπες τακτικές, ενώ στις συναλλαγές του με άλλες χώρες παρουσιάζεται υποκριτικά ως υπέρμαχος της ειρήνης, προσδοκώντας σε συνεργασίες για να αποκομίσει οικονομικά οφέλη.

Είναι απορίας άξιο πως οι αρχές μιας ιστορικής πόλης όπως η Κόρινθος, που μετά τη Μικρασιατική καταστροφή ήταν από τις πρώτες που υποδέχτηκαν Έλληνες και Αρμένιους πρόσφυγες, φιλοξενώντας χιλιάδες ορφανά, θύματα της τουρκικής θηριωδίας, επιδιώκει να συνεργαστεί με τους συνεχιστές της πολιτικής των γενοκτονιών, που τόσα δεινά επέφεραν στους δύο λαούς μας.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε και να προβείτε στην ακύρωση της επικείμενης συμφωνίας

Με τιμή
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας

Έπειτα από τις αντιδράσεις, ο δήμαρχος Βασίλειος Νανόπουλος ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να γίνει οποιασδήποτε μορφής συνεργασία με την κατεχόμενη από Αζέρους πόλη  του Αρτσάχ.

Διαβάστε την επιστολή:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This