Σοβαρή καταγγελία Βελόπουλου για επιχείρηση εκβιασμού μέσω φορολογικών «ελέγχων»

Σε συνέχεια των καταγγελιών εφημερίδων για «περίεργους ελέγχους» με εντολή της κυβέρνησης

Must Read

Λίγες ώρες έπειτα από τις αποκαλύψεις για τους περίεργους φορολογικούς ελέγχους στην εφημερίδα Δημοκρατία, την εφημερίδα Εστία αλλά και την εφημερίδα Documento, η υπόθεση παίρνεις σοβαρότατη τρόποι και οπωσδήποτε θα απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη, διότι εδώ τίθεται θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος.

Πριν από λίγο, από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατήγγειλε ευθέως επιχείρηση «εκβιασμού» από πλευράς της κυβέρνησης, μέσω συνεχών φορολογικών ελέγχων τόσο στον ίδιο, όσο και σε επιχειρήσεις συγγενών, κουμπάρων και γνωστών!

Οι καταγγελίες αυτές ταυτίζονται με τα ερωτήματα που προέκυψαν από τις περίεργες επιλογές των ελεγκτικών μηχανισμών, να ελέγξουν εφημερίδες και εκδοτικά συγκροτήματα όχι με γνώμονα την τυχόν έκνομη δράση τους, αλλά επειδή ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση!

Αυτό τεκμηριώνεται από το γεγονός ότι ουδέποτε έχουν ελεγχθεί «περίεργοι τύποι» που έγιναν εκδότες μέσα σε μια νύχτα, που έχουν διαπράξει ψευδορκία ακόμα και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, που ζουν πολυτελή βίο ο οποίος όμως δεν προκύπτει από τα δηλωμένα τους εισοδήματα. Ενώ στο παρελθόν έχουν καταγγελθεί για εκβιασμούς και έχουν ήδη αμέτρητες καταδίκες για άκρως ατιμωτικά αδικήματα.

Εάν λοιπόν διαπιστωθεί ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, όχι για να ελέγξουν εγκληματίας, αλλά για να εκβιάσουν αντιφρονούντες, τότε οι συνέπειες για τους ηθικούς αυτουργούς αυτών των πράξεων θα είναι τεράστιες. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το βαρύτερο αδίκημα που μπορεί να διαπράξει ένα πολιτικό πρόσωπο.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος λοιπόν κατήγγειλε τα ακόλουθα, κάνοντας λόγο μάλιστα για «βρωμιά και βόθρο»:

«Έχω εδώ ένα χθεσινό δημοσίευμα, και αναφέρομαι σε αυτό γιατί εσείς στη ΝΔ μιλάτε για κυβερνητική αυτοδυναμία και εμείς μιλάμε για ελληνική αυτοδυναμία. Φοβάστε την Ελληνική Λύση. Τρέμετε την άνοδό μας. Είμαστε ο εχθρός σας. Έχουμε δίκιο σε ό,τι λέμε. Και ο εχθρός αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος όταν αρχίζει να έχει δίκιο. Έχω λοιπόν εδώ δημοσίευμα σε site, δικό σας, που λέει ότι γίνεται φορολογικός έλεγχος σε αρχηγό μικρού κόμματος, που κινείται δεξιά της ΝΔ και φημολογείται ότι θα ξαναμπεί στην βουλή. Εγώ θα σας πως ότι σε 3 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ με ελέγξατε τουλάχιστον 20 φορές! Δεν βρέθηκε τίποτα. Απελπισμένοι λοιπόν οι ελεγκτές πήγαν σε συγγενείς, κουμπάρους, εταιρείες στις οποίες μετέχω με μικρό ποσοστό, ξανά δεν βρήκατε τίποτα. Ακούστε: Ένας εκβιασμός ή μια απειλή είναι το πιο γνήσιο πιστοποιητικό ανικανότητας μιας κυβέρνησης. Επειδή πολιτικά δεν μπορείτε να αντιπαρατεθείτε βάζετε αυτούς τους αλήτες να μας εκβιάσουν. Δεν εκβιαζόμαστε κύριοι. Δεν σας φοβόμαστε. Δεν τρέμουμε. Εσείς μας τρέμετε γι’ αυτό διαδίδετε και τα fake news. Ορίστε, η Ελλάδα πρώτη χώρα στη διακίνηση ψευδών ειδήσεων. Και μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί».

Δείτε από το 27´ και μετά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This