Πρωτοχρονιά στη Βραζιλία θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας!

Αποδέχτηκε την πρόσκληση του εκλεγμένου προέδρου Λούλα να παραβρεθεί στην ορκωμοσία του

Must Read

Τις βαλίτσες του για Βραζιλία ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του νέου προέδρου της χώρας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, να δώσει το «παρών» στην τελετή ορκωμοσίας του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρεθεί στη λατινοαμερικανική χώρα τις επόμενες ημέρες, ενώ θα αλλάξει εκεί τον χρόνο, καθώς η ορκωμοσία Λούλα θα πραγματοποιηθεί ανήμερα την Πρωτοχρονιά του 2023.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα σε εκείνους που έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν στην τελετή, αποδεχόμενοι την πρόσκληση του εκλεγμένου προέδρου της Βραζιλίας, είναι ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, οι πρόεδροι της Γερμανίας, της Αργεντινής, της Βολιβίας, της Χιλής, της Κολομβίας και της Πορτογαλίας, καθώς και αρκετά ακόμη πολιτικά πρόσωπα από ολόκληρο τον πλανήτη.

Φόβοι για εκτεταμένες ταραχές

Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης τελετής, πάντως, υπάρχει τεράστια κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων της περιφέρειας της πρωτεύουσας Μπραζίλια, υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων, καθώς, μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο, ένας άνδρας συνελήφθη, αφού φέρεται να τοποθέτησε εκρηκτικά σε ένα φορτηγό καυσίμων κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας, ελπίζοντας να σπείρει το «χάος» πριν από την τελετή της Κυριακής.

Ο ύποπτος να ήταν υποστηρικτής του απερχόμενου ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου και είπε στις αρχές ότι ήθελε να «αποτρέψει την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού στη Βραζιλία» υπό τον αριστερό Λούλα. Ως εκ τούτου, οι υποστηρικτές του Λούλα έχουν εκφράσει φόβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ταραχές ή επιθέσεις την ημέρα της τελετής στην Μπραζίλια, οπότε και αναμένεται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να παρευρεθούν σε διάφορες εκδηλώσεις.

Μετά τη νίκη του Λούλα επί του Μπολσονάρο με 50,9% των ψήφων στο δεύτερο γύρο των εκλογών τον περασμένο Οκτώβριο, οι υποστηρικτές του ηττημένου προέδρου έκλεισαν δρόμους και διαδήλωσαν έξω από στρατιωτικούς στρατώνες, απαιτώντας από τις ένοπλες δυνάμεις να αποτρέψουν την ορκωμοσία του Λούλα. Ο Μπολσονάρου, ο οποίος έχει περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά την ήττα, δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα ακολουθήσει την παράδοση της παράδοσης της προεδρικής κορδέλας στον Λούλα, στην τελετή της Κυριακής.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρυφαλλιά Καληφώνη – Χρήστος Μάστορας: Το unfollow και η επανασύνδεση

H Γαρυφαλλιά Καληφώνη και ο Χρήστος Μάστορας είναι ένα από τα πολυσυζητημένα ζευγάρια της ελληνικής showbiz. Οι δυο τους...

More Articles Like This