Καταγγελία ανώτατου αξιωματικού ότι συγκαλύφθηκε υπόθεση ναρκωτικών μέλους της οικογένειας του Τάκη Θεοδωρικάκου

Must Read

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά σήμερα το documentonews.gr σχετικά με καταγγελλόμενη από ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ «συγκάλυψη» υπόθεσης ναρκωτικών, όπου εμπλεκόταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου. Συγκεκριμένα ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, πως το Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου και ακόμη δύο πρόσωπα που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών. Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι δέχεται απειλές και εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Η κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ δόθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2023 στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας συνοδεία του γνωστού δικηγόρου Γιάγκου Λαμπίρη. Ο ανώτατος αξιωματικός καταγγέλλει ότι στις 21 Νοεμβρίου του 2021 όταν ο ίδιος ήταν ανώτατος αξιωματικός της Άμεσης Δράσης Αττικής, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Μιχάλη Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Καραμαλάκης φέρεται να του είπε ότι «σε αστυνομικό έλεγχο που είχε διενεργηθεί λίγη ώρα πριν» σε πάρκο με εκκλησία στο Μαρούσι Αττικής, είχαν εντοπιστεί τρεις νεαροί με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών πάνω τους. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θοεδωρικάκου (Τα ακριβή στοιχεία είναι σε γνώση του Documento). Πράγματι σύμφωνα με όσα αναφέρει στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ λίγη ώρα πριν τον καλέσει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τηλεφωνικά, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έκαναν έλεγχο σε τρία άτομα σε παρκάκι στο Μαρούσι. Πάνω τους είχαν βρεθεί 18 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες. Οι νεαροί ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι τα ναρκωτικά και οι τρίφτες ανήκαν από κοινού σε όλους, ενώ το μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου ζήτησε να «μιλήσει με τον υπασπιστή του υπουργού».

«Κατέστρεψε τις ποσότητες ναρκωτικών και άστους ελεύθερους»

Ο ανώτατος αξιωματικός ρώτησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσε στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ «τι ακριβώς θέλει». Τότε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Καραμαλάκης, φέρεται να του απάντησε πως «ενόψει της ανευρεθείσας ποσότητας θα γίνει προσαγωγή των ατόμων αυτών στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας». Για το λόγο αυτό ο Αρχηγός φέρεται να ζήτησε από τον ανώτατο αξιωματικό «να καταστραφούν οι ποσότητες των ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας».

«…Ρώτησα στη συνέχεια ‘τι ακριβώς επιθυμείτε αρχηγέ και μου απάντησε ‘να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας’» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος απάντησε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Καραμαλάκη, ότι είναι «αναρμόδιος» για κάτι τέτοιο καθώς υπεύθυνο για την προσαγωγή των ατόμων που είχαν εντοπιστεί με ναρκωτικές ουσίες ήταν το οικείο τμήμα Ασφαλείας. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ απαντά στον ανώτατο αξιωματικό ότι υπεύθυνος ήταν ο ίδιος «επειδή τα άτομα που διενήργησαν τον έλεγχο ήταν της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ότι ήταν παράλληλα «υπεύθυνος» και για το σχηματισμό της δικογραφίας.

Ο ανώτατος αξιωματικός φέρεται να απάντησε στον τότε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ότι δεν έχει «καμία αρμοδιότητα ως Διευθυντής της Άμεσης Δράσης» και πως «όλες οι δικογραφίες που σχηματίζονται εν οψει των ελέγχων της Άμεσης Δράσης σχηματίζονται από τα οικεία Τμήματα Ασφαλείας». Τότε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Καραμαλάκης φέρεται να ζήτησε με ύφος «επιτακτικό» από τον ανώτατο αξιωματικό να λύσει το θέμα γιατί δεν μπορεί να «σχηματιστεί δικογραφία για μέλος της οικογένειας του υπουργού».

«..Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου: ‘Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού».

Ο ανώτατος αξιωματικός αντέδρασε οργισμένος:

«…Οργίστηκα. Του είπα ότι αυτά δεν μπορώ να τα κάνω ούτε για το δικό μου παιδί και ότι δεν κατανοούσα το ύφος και τη συμπεριφορά του, και του είπα ότι ακόμη μου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα..» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Τότε ο Καραμαλάκης και τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ φέρεται σύμφωνα με την κατάθεση να τον απείλησε:

«Μου δήλωσε ότι αν δεν λύσω το θέμα άμεσα θα συνταξιοδοτηθώ άμεσα και θα πάω σπίτι μου. Εύλογα τρομοκρατήθηκα και πανικοβλήθηκα διότι έχω και γω οικογένεια και παιδιά και ενόψει ότι μου είχε κλείσει ήδη το τηλέφωνο κοίταξαν να δω τι συμβαίνει» ανέφερε στην κατάθεσή του ανώτατος αξιωματικός.

Ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Καραμαλάκης δεν σταμάτησε εκεί. Όπως κατέθεσε ο ανώτατος αξιωματικός, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ τον κάλεσε άλλες δύο φορές τουλάχιστον και συνέχισε να τον απειλεί. Ο ανώτατος αξιωματικός ζήτησε να ενημερωθεί για το τι είχε συμβεί. Πράγματι είχαν εντοπιστεί τρεις νεαροί με ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και τρεις τρίφτες οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι ήταν για δική τους χρήση από κοινού. Ο ένας μάλιστα ήταν μέλος της οικογένειας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αφέθηκαν ελεύθεροι

Μετά από λίγο ο ανώτατος αξιωματικός φέρεται να δέχτηκε ακόμη ένα τηλεφώνημα από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«..Μετά από αυτά δέχθηκα εκ νέου τηλεφώνημα από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο να μην σχηματιστεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι οι νεαροί» κατέθεσε ο αξιωματικός και συμπλήρωσε:

«Αντιλαμβανόμενος πλέον το μέγεθος του προβλήματος και εν όψει της της αφόρητης ψυχικής πιέσεως που δεχόμουνα ζήτησα από τους αστυνομικούς που είχαν επιφορτιστεί με τον έλεγχο να ελέγχουν εάν υπήρχε άτομο προσεσημασμένο για οποιαδήποτε πράξη διακίνησης ναρκωτικών ή άλλη πράξη και σε αρνητική περίπτωση να αφεθούν ελεύθεροι». Όπως και έγινε.

Ο ανώτατος αξιωματικός κατέθεσε ακόμη ότι ο μοναδικός λόγος που επισκέφτηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων για να καταθέσει ήταν επειδή τους τελευταίους 4 μήνες πριν την κατάθεση δεχόταν απειλές.

«Ο λόγος της σημερινής μου επισκέψεως στην Υπηρεσίας σας είναι το γεγονός ότι τους τελευταίους 4 μήνες δέχομαι απειλητικά τηλεφωνήματα να μην μιλήσω χωρίς βέβαια να γνωρίζω ποιοι άλλοι γνωρίζουν για την εμπλοκή του μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου (αναφέρει ακριβώς ποιο είναι αυτό)» σημειώνει στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός.

«…Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι  προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας» κατέθεσε μεταξύ άλλων ο ανώτατος αξιωματικός.

Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ συνομιλεί με νονούς

Η αποκάλυψη του documentonews.gr αποδεικνύει τη διάβρωση που κυριαρχεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ τα τελευταία χρόνια και αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένων των όσων  αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής για συνομιλίες ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ με νονό της νύχτας.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα, νονός φέρεται να επικοινωνεί τηλεφωνικά με στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ και να του λέει:

«Στρατηγέ μου καλημέρα. Να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;»

Ο στρατηγός φέρεται να απαντά:

«Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

Ο ανώτατος αξιωματικός λέει τότε στο νονό:

«Φίλε μου σε ευχαριστώ για την αγάπη σου. Κανόνισε πότε θα πιούμε τα κρασάκια μας» και το μέλος του κυκλώματος του υποκόσμου απαντά

«Πάμε στη γνωστή ταβέρνα σε περιμένουμε για να σου δώσουμε τα κρασιά σου».

Η δημόσια απάντηση Θεοδωρικάκου

Στον απόηχο των αντιδράσεων που ξεσήκωσε η υπόθεση, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, με μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ως εδώ η αθλιότητα! Οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες. Οι ανήθικες αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, επομένως. Γι αυτό και από χθες, ο «έγκριτος» κύριος Βαξεβάνης επιστράτευσε τον λασπωτήρα του Documento με ένα αναληθές και συκοφαντικό δημοσίευμα για μέλος της οικογένειάς μου, που υπερβαίνει κάθε όριο ανηθικότητας» έγραψε αρχικά και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό. Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου,στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό! Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι πραγματικές ευθύνες».

Δείτε όλη την δημοσίευση παρακάτω:


Πηγή: https://www.documentonews.gr/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This