Άκης: «Καρφώνει» πολιτικούς στην τρίτη διαθήκη του!

Άνοιξε χθες και θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα, προκαλώντας «πολιτικό πάταγο», όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η πλευρά της συζύγου του...

Must Read

Φαρμακερά «βέλη» σε πολιτικούς, συνεργάτες αλλά και μέλη της οικογένειάς του φαίνεται πως ρίχνει μετά θάνατον ο Ακης Τσοχατζόπουλος στην τρίτη κατά σειρά διαθήκη, που άνοιξε χθες και αναμένεται να δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα, προκαλώντας «πολιτικό πάταγο», όπως έχει αφήσει να εννοηθεί η πλευρά της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

  • Από τον Βασίλη Τζήμτσο

Πρόκειται ουσιαστικά για την «πολιτική διαθήκη» του πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, στην οποία αναφέρεται σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, στενούς του συνεργάτες, αλλά και στην προηγούμενη οικογένειά του, όπως αποκαλύπτει στη «δημοκρατία» ο δικηγόρος της συζύγου του Νίκος Αλεξανδρής.

«Οι πληροφορίες λένε ότι αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα και σε συνεργάτες του. Το τι λέει για τον καθέναν δεν μπορώ να το ξέρω – και, ακόμα και αν ήξερα, δεν μπορώ να το μεταφέρω μέχρι την ώρα που θα είναι επίσημο» μας εξηγεί και προσθέτει: «Είναι μια γενικότερη διαθήκη, που έχει και πολιτικές σκέψεις και συγκεκριμένα θέματα που τον απασχολούσαν και αναφέρεται και στην οικογένεια την προηγούμενη. Στην ουσία, αυτή η διαθήκη συμπυκνώνει και ουσιαστικά κλείνει όλες τις σκέψεις του εκλιπόντος».

Η τρίτη κατά σειρά διαθήκη, περίπου 25 σελίδων, άνοιξε χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, αλλά θα δημοσιευτεί και θα κυκλοφορήσει επίσημα την επόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για τις τελευταίες σκέψεις του Ακη Τσοχατζόπουλου, καθώς δεν περιλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία, αφού όλη η περιουσία του έχει δεσμευτεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

«Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί επισήμως η διαθήκη του Ακη Τσοχατζόπουλου. Οι πληροφορίες λένε ότι αναφέρεται ονομαστικά σε πρόσωπα. Αποδίδει συγκεκριμένα πράγματα σε καθέναν από αυτούς. Είμαστε σε αναμονή» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Αλεξανδρής, ο οποίος προϊδεάζει σε δηλώσεις του ότι «έχει αρκετά θέματα που θα επηρεάσουν και θα προκαλέσουν μεγάλες συζητήσεις. Θα ακολουθήσει πολιτικός πάταγος».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη

Η διαθήκη συνοδεύεται από μεγάλο οπτικοακουστικό υλικό και επιστολές που είχε ανταλλάξει ο πρώην υπουργός, ο οποίος φέρεται ότι περιγράφει οικονομικά και ποινικά αδικήματα.

«Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία»

Ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη επισημαίνει πως του έχει παραχωρηθεί ένα ιστορικό ηχητικών και οπτικών μηνυμάτων, συζητήσεων, στιγμιοτύπων, μαζί με συγκεκριμένες επιστολές, με ρητή εντολή ότι «εάν και εφόσον αμφισβητηθούν αυτά που γράφονται στη διαθήκη, να τα δημοσιοποιήσω με τέτοιον τρόπο ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία» τονίζει ο κ. Αλεξανδρής.

Οπως αναφέρει, μετά την αποφυλάκισή του ο Ακης Τσοχατζόπουλος προσπάθησε να συγκεντρώσει στοιχεία για όσα του καταμαρτυρούσαν πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά και η Δικαιοσύνη. Επισημαίνει δε ότι το αρχείο του πρώην υπουργού είχε γίνει στόχος κλοπής τα προηγούμενα χρόνια, αλλά, όταν βγήκε από τη φυλακή, ο πρώην υπουργός κατάφερε να το ανακτήσει.

«Μέσα εκεί είναι οι αποδείξεις όσων υποστήριζε και θα αλλάξει ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας» προαναγγέλλει ο κ. Αλεξανδρής, εν αναμονή της δημοσιοποίησης του κειμένου της τρίτης διαθήκης του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ηχητικό ντοκουμέντο υπήρξε και στη δεύτερη διαθήκη του, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι ενοχές βαριές, διότι δίστασα όλα αυτά να τα αποκαλύψω στη γυναίκα μου. Ανησυχούσα μην τυχόν τους μπλέξω. Αλλά έκανα λάθος. Ημασταν όλοι υπό στενή παρακολούθηση… Και, πραγματικά, επειδή δεν μπορούσα να αρνηθώ γιατί φοβόμουν για την ασφάλεια της οικογένειάς μου ύστερα από όσα είχαν συμβεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This