Αποκαλύψεις-σοκ για τους πλειστηριασμούς!

Σεισμό (...) προκαλούν όσα έφερε στο φως η εφημερίδα «Εστία» για το παρασκήνιο της απόφασης από τον Άρειο Πάγο

Must Read

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Εστία» για το απίστευτο παρασκήνιο πίσω από την επίμαχη απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ των funds και τους πλειστηριασμούς, που προκαλεί σεισμό στην ελληνική κοινωνία.

Ο Μανώλης Κοττάκης φέρνει στο φως όλα όσα διαμείφθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των αρεοπαγιτών, πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οπως αποκαλύπτει, επί ημέρες δικηγόροι τραπεζών και καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου ήταν παρόντες στον Αρειο Πάγο προκειμένου να ασκήσουν πρέσινγκ υπέρ των θέσεών τους και μάλιστα με αδιανόητα επιχειρήματα.

Μάλιστα, οι εννέα δικαστές που διαφώνησαν με το πράσινο φως για τους πλειστηριασμούς, δέχτηκαν λεκτικό μπούλινγκ μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου να αλλάξουν την άποψή τους και να συμφωνήσουν με την πλειοψηφία του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, οι αρεοπαγίτες Βενιζελέας, Πλατιά, Νάκου, Τζούμαρη, Πρίγκουρη, Μπερτσιά, Πάπαρη, Νικόπουλος, Χαρσιτζόγλου έγιναν αποδέκτες λεκτικών προπηλακισμών, οι οποίοι σοκάρουν, μια και, όπως αποκαλύπτει η «Εστία», ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν «σιγά μην επιβραβεύσουμε τους κακοπληρωτές!».

Επίσης, αναφέρεται πως ακούστηκε το επιχείρημα ότι «αν αποφασίσουμε διαφορετικά, θα καταπέσουν οι εγγυήσεις του “Ηρακλή”, θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος κατά 18 δισ. ευρώ με νέα απόφαση της Eurostat και θα οδηγηθούμε σε νέο Μνημόνιο». Την ίδια ώρα η «Εστία» φανερώνει πως διατυπώθηκε η γνώμη πως «αν αποφασίσουμε διαφορετικά υπέρ των δανειοληπτών, θα χάσουμε την επενδυτική βαθμίδα».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, με βάση τα παραπάνω, τα κριτήρια λήψης της απόφασης του Αρείου Πάγου υπέρ των εταιριών διαχείρισης δανείων δεν είναι αμιγώς νομικά, αλλά και πολιτικά. «Στην καλύτερη περίπτωση αποτελούν επίκληση του “δικαίου της ανάγκης” (χρήση του έγινε στα Μνημόνια από το ΣτΕ), που αμφιβάλλουμε όμως αν αναφέρεται στο κείμενο της αποφάσεως» σημειώνει η «Εστία», σχολιάζοντας πως οι ανώτατοι δικαστές δεν έδωσαν όρκο στα funds, στους servicers ή στους οίκους αξιολόγησης, αλλά στο όνομα του ελληνικού λαού.

Καλεί, μάλιστα, την πρόεδρο του Αρείου Πάγου να διαψεύσει το ρεπορτάζ, αλλά και να διαψεύσει «ότι η στάση μέρους της Ολομέλειας για ένα θέμα που ακουμπά τις ιδιοκτησίες χιλιάδων Ελλήνων δεν διαμορφώθηκε με κριτήριο τις προαγωγές του Ιουνίου, όπως επίσης ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Δημοσίευμα εμπλέκει τον γιο του Ντογιάκου

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της ιστοσελίδας iEidiseis, στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης της Δικαιοσύνης για τα funds και τους πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου Eυάγγελος Ντογιάκος είναι δικηγόρος που εκπροσωπεί ένα από τα funds.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο γιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπογράφει κατασχετήριο που επιδόθηκε σε εγγυητή δανείου την περασμένη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή που έγινε η επίμαχη κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Αρείου Πάγου.

Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η σύνδεση του υιού του εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου με τα funds «είναι ίσως και η εξήγηση στο γιατί, ενώ αρχικά επρόκειτο να ανέβει στην έδρα ο ίδιος ο ανώτατος εισαγγελέας, στη συζήτηση που έγινε στο εν Ολομελεία δικαστήριο του Αρείου Πάγου στις 26 Ιανουαρίου τη θέση του πήρε ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που επίσης τάχθηκε υπέρ των πλειστηριασμών».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα ο Αρειος Πάγος με απόφαση-σοκ τάχθηκε υπέρ των funds και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, έως το καλοκαίρι αναμένεται να διενεργηθούν πάνω από 10.000 πλειστηριασμοί. Η απόφαση ρίχνει νερό στον μύλο της ασυδοσίας των εταιριών διαχείρισης απαιτήσεων, οι οποίες πλέον αποκτούν σοβαρό νομικό πλεονέκτημα έναντι των δανειοληπτών.

Κι όλα αυτά την ώρα που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος ξεπέρασε τα 101 δισ. ευρώ και εξ αυτών τα 86,6 δισ. ανήκουν σε funds…

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This