Μείζον θέμα με την Ελένη Χρονοπούλου

Παρουσιάζουν την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου ως «νομική σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», κάτι που δεν ισχύει!

Must Read

Μπορεί το παπατζιλίκι στην ελληνική πολιτική σκηνή να ανθεί όπως οι μαργαρίτες την άνοιξη, κάπου όμως πρέπει να υπάρχουν και όρια. Ειδικά όταν πρόκειται για το ψηφοδέλτιο επικρατείας ενός μεγάλου κόμματος όπως το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους ισχυρισμούς ενός προσώπου που ήδη βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα για διαφορετική τελείως υπόθεση.

Όταν λοιπόν η ίδια η Ελένη Χρονοπούλου αλλά και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. παρουσιάζουν την υποψήφια πλέον στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ως «νομική σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δεν μπορούμε να μιλάμε απλώς για άγνοια ή «πολιτική υπερβολή».

Ο τίτλος αυτός αφορά αποκλειστικά σε όσους ανήκουν στη Νομική Υπηρεσία, η οποία υπάγεται κατευθείαν στην πρόεδρο της Κομισιόν.

Την αποκάλυψη την έκανε το ieidiseis το οποίο γράφει σχετικά:

Στον ευρωπαϊκό διοικητικό μηχανισμό, οι ρολόι και οι αρμοδιότητες είναι επακριβώς καθορισμένοι, όπως και οι τίτλοι που φέρουν οι κοινοτικοί υπάλληλοι.

Από αυτή την άποψη, όσοι παρουσιάζουν – την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ πλεον – Ελένη Χρονοπούλου ως «νομική σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή προσπαθούν να την αναβαθμίσουν εκ του πονηρού.

Είναι περίεργο ότι και η ιδια αναφέρει με αφορμή την υποψηφιότητά της: «Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών». Η κοπέλα είναι μια απλή υπάλληλος στη Γενική Διεύθυνση που αναφέρει. Ουδείς από τους απασχολουμένους σε αυτή την υπηρεσία δεν εμφανίζεται ως «νομικός σύμβουλος».

Ο τίτλος αυτός αφορά αποκλειστικά σε όσους ανήκουν στη Νομική Υπηρεσία, η οποία υπάγεται κατευθείαν στην πρόεδρο της Κομισιόν.

Κοντολογίς, η κυρία δεν είναι «στέλεχος» της Κομισιόν. Νομικός είναι, σύμβουλος δεν είναι. Δεν θα μπορούσε άλλωστε, γιατί δεν έχει τον απαιτούμενο βαθμό. Είναι σχετικά νέα υπάλληλος στην Κομισιόν. Η ίδια στο σάιτ αναφέρει ότι μπήκε στη συγκεκριμένη υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2019. Έκτοτε, δεν πήρε κανέναν τίτλο και βαθμό.

Είπαμε στην Ελλάδα μπορείς να είσαι ό,τι δηλώσεις, αλλά στην Ευρώπη εκτίθεσαι όταν το κάνεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This